Підвищення зарплат медикам: Ляшко звернувся до тих, хто не отримав надбавку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Підвищення зарплат медикам: Ляшко звернувся до тих, хто не отримав надбавку

Особисті фінанси
4082
Медичні працівники, які у січні отримали стандартний аванс, отримають усі необхідні надбавки наприкінці місяця разом із заробітною платою.
Про це заявив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко на брифінгу 26 січня, який транслювався у Facebook.
«Сьогодні наша головна мета, щоб кожен медичний працівник у кожному куточку країни вже за січень отримав гарантовану урядом ринкову заробітну плату. Відразу хочу заспокоїти медиків, які отримали цього місяця стандартні аванси без підвищення. Усі нарахування та надбавки будуть виплачені наприкінці розрахункового місяця разом із заробітною платою», – сказав Ляшко.
Нагадаємо, з 1 січня 2022 року зарплати медиків зросли до 13,5 тисячі гривень для середнього медперсоналу та 20 тисяч гривень – для лікарів. Рішення ухвалив Кабмін.

Довідка Finance.ua:

  • Кабінет Міністрів ухвалив постанову, яка передбачає підвищення базової заробітної плати медичним працівникам закладів охорони здоров’я державної та комунальної власності;
  • так, було встановлено базовий рівень заробітної плати для лікарів та медичних сестер. Тобто медики, які працюють на повну ставку, не можуть отримувати заробітну плату меншу, ніж зазначено в постанові. При цьому, згаданий вище рівень заробітної плати не є фіксованим і може бути збільшений керівником медзакладу;
  • медики входять в ТОП-3 найбільш затребуваних роботодавцями фахівців в липні 2021 року. За посиланням ми розповідали, у яких країнах пропонують роботу українським медикам і які зарплати там можна отримати.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші до зарплати

За матеріалами:
Слово і Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас