Робота за кордоном: які зарплати пропонують українським медикам за кордоном — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Робота за кордоном: які зарплати пропонують українським медикам за кордоном

Особисті фінанси
1558
Медики входять в ТОП-3 найбільш затребуваних роботодавцями фахівців в липні 2021 року — в порівнянні з липнем, зростання потреби в кваліфікованому медичному персоналі склало 1.7%.
Про це свідчать дані кадрового порталу grc.ua.
Зарплати в Україні. Оклади категорії продовжують зменшуватися — середня компенсація для фахівців профсфери «Медицина, фармацевтика» в липні склала 10.4 тис. грн проти 12.2 тис. грн в червні. Не дивно, що українські медики відкриті до кар’єрних пропозицій роботодавців з інших країн.
У яких країнах пропонують роботу українським медикам? 25% всіх актуальних пропозицій про роботу для кваліфікованого медичного персоналу з України за кордоном на кадровому порталі grc.ua — це пропозиції про роботу в Таджикистані. Там середній оклад — до 35 тис. грн. Крім того, обіцяють оплату житла на весь строк контракту, компенсацію переїзду та оплату квитків раз на рік в Україну і назад. Шукають фахівців з досвідом роботи від трьох років і вище. Потрібні терапевти, лікарі вузької спеціалізації (неврологи, травматологи, хірурги) і середній медичний персонал.
Робота за кордоном: які зарплати пропонують українським медикам за кордоном
До речі, якщо ви все ще не підписані на телеграм-канал Finance.ua, рекомендуємо це зробити прямо зараз. Лише пару кліків — і найважливіші новини для ваших гаманців завжди будуть у вашому улюбленому месенджері.
Ще 17% оголошень про роботу — вакансії для лікарів, середнього та молодшого медперсоналу в Німеччині. Офіційно працевлаштуватися в Німеччині медикам непросто — необхідно скласти іспити, що підтверджують рівень володіння німецькою мовою, і підтвердити диплом. Але навіть після підтвердження диплома іноземець не має права працювати самостійно, для початку він повинен відпрацювати асистентом німецького колеги. При цьому рівень заробітних плат непорівнянний з українським. Наприклад, медичній сестрі пропонують від 2 тис. євро (близько 63 тис. грн).
Робота за кордоном: які зарплати пропонують українським медикам за кордоном
Не відстає і Польща (17% вакансій). Минулого року Сенат Польщі прийняв поправку до закону по боротьбі з COVID-19, або так званий ковідний акт, який скасував обов’язкову нострифікацію дипломів українських і білоруських лікарів. За цією ж поправкою лікарям, які лікують «ковід», вдвічі підняли зарплати. Разом з надбавками виходить близько 12−15 тисяч злотих (близько 80−100 тисяч гривень). Деякі клініки пропонують українським лікарям оплату житла протягом перших 1−2 місяців, допомогу з оформленням документів для сім’ї або відшкодування витрат на переїзд. Але ця заробітна плата можлива тільки для високопрофесійних лікарів, які вільно володіють польською мовою. Без підтвердженого знання мови наші медики можуть розраховувати на 30−45 тис. грн (після податків).

13 способів переказати гроші з Польщі в Україну

За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас