«Стосуватиметься всіх»: Гетманцев розповів деталі майбутньої «великої податкової реформи» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Стосуватиметься всіх»: Гетманцев розповів деталі майбутньої «великої податкової реформи»

Казна та Політика
5511
Голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев розповів важливі деталі майбутньої «великої податкової реформи», яку планують почати обговорювати у 2022 році.
Як зазначив він у коментарі для УНІАН, планується, що майбутня податкова реформа буде зосереджена на прямих податках та стосуватиметься як представників бізнесу, так і звичайних громадян.
«Прямі податки. Стосуватиметься усіх», — сказав Гетманцев.
На запитання, чи планується перегляд податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) та єдиного соціального внеску (ЄСВ), які зараз становлять 18% та 22% відповів: «Плануємо».
На уточнююче запитання, у більшу чи меншу сторону, відповів, що «у меншу».
На запитання, чи планується у майбутній податковій реформі запровадження податку на виведений капітал для бізнесу при тому, що у Меморандумі з Міжнародним валютним фондом йдеться про його незастосування, відповів, що «ймовірно буде за польською моделлю».
Податок на виведений капітал полягає у тому, що підприємство сплачує податок не щороку та не зі всього прибутку, а лише коли прибуток виводиться з підприємства і тільки з розміру виведеного прибутку. Це спонукає підприємства залишати кошти прибутку на підприємстві та реінвестувати цей прибуток в розбудову власної справи.
У Польщі даний податок застосовується не для всіх, а лише для певних категорій польських фірм.
Даним режимом оподаткування в сусідній країні можуть скористатися малі та середні підприємства, дохід яких не перевищує 100 млн злотих (24 млн дол.), у яких учасниками є лише фізичні особи, а також немає корпоративних прав в інших товариствах. Також на підприємствах має бути працевлаштовано не менше трьох працівників, і кошти від майбутнього прибутку мають реінвестуватися в основні засоби (обладнання тощо). Податковий режим застосовується тільки, якщо усі критерії в сукупності виконуються.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас