Гетманцев звернувся до бізнесу, який було ідентифіковано системою як ризиковий — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гетманцев звернувся до бізнесу, який було ідентифіковано системою як ризиковий

Казна та Політика
5892
Голова податкового комітету Ради Данило Гетманцев звернувся до бізнесу у своєму Telegram-каналі. Finance.ua дізнався подробиці.
«Хочу звернутися до реального бізнесу, який було ідентифіковано системою як ризиковий з причини певних умов господарювання в минулому. Вам необхідно подати інформацію та копії документів з поясненнями своєї господарської діяльності в ДПС в електронній формі. З переліком документів, які необхідно подати для розгляду питання про вилучення платника податку зі списку ризикових, можна ознайомитися в Постанові КМУ N 1165 від 11.12.2019», — написав він.
За результатами вивчення ваших доводів податкова прийме рішення про відновлення таблиці або скасування статусу ризиковості відповідно до Закону.
«Зроблено це буде негайно і, що важливо зрозуміти, без будь-якої винагороди. У разі якщо все ж на якомусь рівні вам запропонують оплатити цю „послугу“, прошу відразу ж звертатися до мене. Телефон і пошту ви знаєте, — написав він. — Наші дії необхідні, щоб раз і назавжди покласти край корупції в податковій службі».
Раніше Гетманцев прокоментував процес амністії капіталів: громадяни декларують в рамках податкової амністії великі суми, але основний масив по $ 40−50 тис. з платника ще не пішов.
Нагадаємо, у вересні він анонсував боротьбу з переведенням працівників на ФОП. За його словами, в Україну надходить $ 12,121 млрд переказів від заробітчан. Якщо хтось із них в майбутньому за ці гроші буде щось купувати, то доведеться показати легальність походження даних коштів. У українців, які працюють за кордоном, є право задекларувати зароблене, резюмував він.
Гетманцев також порахував, скільки грошей українці зберігають «під подушкою». Він вважає, що орієнтовна кількість неврахованих державою «тіньових» заробітків, які українські платники податків не показують державі, досягає 50 млрд грн.

Довідка Finance.ua:

  • в Україні 1 вересня 2021 року розпочалася кампанія з добровільного одноразового декларування активів фізосіб, яка триватиме рік, до 1 вересня 2022-го. Водночас декларантами не можуть бути особи, які в будь-який період з 1 січня 2010 року виконують або виконували в Україні публічні функції.
  • Закон передбачає сплату збору з грошової вартості задекларованих активів за такими ставками: 5% – загальна ставка, 7 і 9% – щодо активів, розміщених за кордоном, 2,5% – за ОВДП, придбаними в період з 1 січня 2021 року по 20 червня 2022 року до подачі декларації.
Читайте важливі поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас