Українці наростили вклади в банках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці наростили вклади в банках

Кредит&Депозит
768
Finance.ua як портал, що дбає про ваші вклади, вирішив розповісти, скільки грошей українці тримають на депозитах.
За даними Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, станом на 1 жовтня 2021 року загальна сума вкладів фізичних осіб у банках-учасниках Фонду гарантування вкладів склала 627,6 млрд грн (у вересні – 622,86 млрд грн).
Із загальної суми вкладів фізичних осіб на початок жовтня 2021 року:
  • вклади у національній валюті – 384,7 млрд грн;
  • вклади в іноземній валюті – 242,9 млрд грн.
Як здійснюються виплати вкладів в іноземній валюті. При здійсненні виплат за вкладами в іноземній валюті вони перераховуються в гривню за офіційним курсом, встановленим Національним банком України на день початку процедури виведення Фондом банку з ринку.
Вклади 98,0% вкладників у банках-учасниках Фонду не перевищують 200 тис. грн, а тому повністю підпадають під гарантії Фонду. Загальна сума цих вкладів складає 242,5 млрд грн.
Частка ФОП у структурі вкладників становить 3,4%, а сума їх вкладів на 1 вересня 2021 року склала 60,9 млрд грн (9,7% від загальної суми вкладів).

Довідка Finance.ua:

  • вкладники банків, ліквідація яких триває більше 5 років, мають актуалізувати свої дані у Фонді гарантування вкладів;
  • якщо банк став неплатоспроможним, а ваш вклад перевищує гарантовану суму відшкодування або є таким, що не відшкодовується Фондом гарантування вкладів, то вкладник вже як кредитор має право заявляти до Фонду свої кредиторські вимоги до банку, щодо якого розпочато процедуру ліквідації;
  • інколи банки під час відкриття, наприклад, зарплатної картки видають на додачу ще й кредитну, стверджуючи, що першу без другої відкрити ніяк не можна. Однак, нав’язування банком послуг та продуктів є порушенням чинного законодавства.
До речі, на депозиті можна заробляти більше, якщо скористатися програмою «Бонус до депозиту» від Finance.ua. Більше про програму і вигоди можна дізнатися за посиланням.

Отримати більше з депозиту

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас