Марченко пояснив, на що Україна витратить 700 мільйонів доларів МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Марченко пояснив, на що Україна витратить 700 мільйонів доларів МВФ

Казна та Політика
1423
Україна вже в листопаді 2021 року може отримати новий транш від Міжнародного валютного фонду. Для правильної витрати фінансів держава має все ж дочекатись отримання 700 мільйонів доларів.
Таку думку в ефірі 24 каналу висловив міністр фінансів України Сергій Марченко. За його словами, Україна має виконати достатню роботу для траншу.
«Єдиний спосіб використання (грошей МВФ. — Ред.) — це фінансування дефіциту бюджету», — наголосив Марченко.
На думку міністра, за останні 10 місяців Україні вдалось менше запозичувати. Проте до кінця 2021 року державі потрібно виконати план із запозичень.
«Це дозволить частково виконати план із запозичень, а також дозволяє отримати макрофінансову допомогу Євросоюзу», — зауважив Марченко.
Міністр фінансів сподівається, що парламентарі підтримуватимуть законопроєкт, який стосується земельної реформи. Саме тоді Україна зможе отримати гроші Світового банку.
«Це дозволить нам повністю закрити частину джерела фінансування бюджетом», — повідомив Марченко.
Марченко зауважив, що Міністерство фінансів вважає можливим отримати ще один перегляд програми МВФ і до завершення програми знову отримати повторний перегляд.
«Ми хочемо у межах програми повністю отримати суму грошей, яка була зарезервована. Це понад 5 мільярдів спеціальних трансзапозичень», — зазначив міністр фінансів.

Довідка Finance.ua:

  • Міжнародний валютний фонд і уряд України уклали попередню угоду на рівні персоналу щодо продовження програми кредитування й виділення Україні траншу в розмірі близько 700 мільйонів доларів;
  • міністр фінансів Сергій Марченко пояснив, що наразі перемовини з МВФ свідчать про те, що Україна має можливість виконати взяті на себе зобов’язання щодо створення передумов для судової реформи зокрема. Міжнародний валютний фонд не бачить у цьому проблем.
За матеріалами:
Телеканал 24
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас