Марченко — про досягнення домовленості з МВФ: відкриті для нового траншу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Марченко — про досягнення домовленості з МВФ: відкриті для нового траншу

Казна та Політика
332
Україна та Міжнародний валютний фонд досягли домовленості щодо першого перегляду програми Stand-by. Наразі це дозволяє рухатись до отримання чергового траншу.
Про це в ефірі 24 каналу розповів міністр фінансів України Сергій Марченко. Він повідомив, що Україна досягла суттєвого прогресу в перемовинах.
“Вчора (18 жовтня. – Ред.) було досягнуто домовленості на рівні персоналу staff-level agreement, який нам дозволяє далі рухатись щодо отримання траншу. Ми фактично виконали ті зобов’язання, які мали виконати”, – сказав глава Мінфіну.
Він додав, що наразі ключовим завданням збоку МВФ є технічно підготувати відповідні документи.
Натомість уряду потрібно виконати попередні заходи – ідеться про голосування закону про Національне антикорупційне бюро, внесення змін, і закон про Національний банк України.
Зокрема, є питання щодо судової реформи, фіскальної частини аудиту коронавірусного фонду й окремих юридичних осіб.
“Багато заходів за останні 5 років було зроблено. Фонд це оцінив і зараз ми відкриті для отримання чергового траншу. Залишилось зробити дещо основне — це Нацбанк і НАБУ (закони. – Ред.), – зазначив Сергій Марченко.
Також міністр фінансів пояснив, що наразі перемовини з МВФ свідчать про те, що Україна має можливість виконати взяті на себе зобов’язання щодо створення передумов для судової реформи зокрема. Міжнародний валютний фонд не бачить у цьому проблем.

Довідка Finance.ua:

  • Міжнародний валютний фонд і уряд України уклали попередню угоду на рівні персоналу щодо продовження програми кредитування й виділення Україні траншу в розмірі близько 700 мільйонів доларів;
  • домовленість між МВФ і Україною є «оновленим набором економічної, фінансової та структурної політики», що має на меті подолання кризи, спричиненої пандемією COVID-19;
  • при цьому робиться акцент на збереження макроекономічної та фінансової стабільності, зменшення вразливості, а також подолання ключових перепон для приватних інвестицій.
За матеріалами:
Телеканал 24
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас