В Україні діятиме Єдина інформаційна система соціальної сфери, яка дозволить заощаджувати 11 млрд щорічно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні діятиме Єдина інформаційна система соціальної сфери, яка дозволить заощаджувати 11 млрд щорічно

Казна та Політика
411
В Україні запускають пілотний проєкт зі впровадження Єдиної інформаційної системи соціальної сфери (ЄІССС).
Finance.ua, як портал, що дбає про ваші фінанси, дізнався, що запровадження ЄІССС дозволить державі щорічно економити 11 млрд гривень.
Як повідомив заступник Міністра соціальної політики з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Валерій Бушков, запровадження Єдиної інформаційної системи соціальної сфери суттєво зменшить витрати на утримання органів соціального захисту населення.
За його словами, скорочення адміністративних видатків у соціальній сфері складе не менш ніж 50% або понад 6 млрд грн на рік.
«ЄІССС забезпечить повну верифікацію соціальних виплат, дозволить уникнути існування „двійників“ і „мертвих душ“ у централізованій системі шляхом здійснення перевірки достовірності даних, поданих заявником ще на стадії опрацювання заяви, тобто до прийняття рішення щодо призначення соціальних виплат», — зазначив Валерій Бушков.
Він пояснив, що завдяки достовірності і повноті всіх даних в ЄІССС про людину, яка подала заяву на отримання державної допомоги, вона зможе скористатися послугою з призначення соціальної виплати за кілька хвилин і без додаткових довідок.
«Запровадження електронних послуг, електронного документообігу та інформаційних обмінів між державними реєстрами і системами дозволить зекономити ще не менше 5 млрд грн на рік державних коштів у соціальній сфері», — наголосив Бушков.
Він також додав, що запровадження ЄІССС по всій країні забезпечить прозорий контроль та можливість моніторингу в режимі онлайн понад 700 млрд грн річних видатків бюджету на соціальний захист населення.

Довідка Finance.ua:

  • ЄІССС надасть можливість кожному громадянину, який потребує соціальної підтримки, швидко отримати будь-який вид допомоги через фронт-офіс в територіальній громаді та ЦНАПі, або через електронні сервіси Порталу «Дія»;
  • у 2022 році Мінсоцполітики планує запровадити ЄІССС на території усієї країни та більше 80% соціальних послуг перевести в електронну форму.
В телеграм-каналі Finance_ukr ви знайдете відповіді на найпопулярніші питання щодо субсидій. Підписуйтесь, щоб знати про соцдопомогу більше!
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас