Субсидії, пенсії та інше: в Україні планують збільшити кількість соціальних е-послуг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Субсидії, пенсії та інше: в Україні планують збільшити кількість соціальних е-послуг

Казна та Політика
435
Завдяки розширенню пілотного проєкту із запровадження Єдиної інформаційної системи соціальної сфери (ЄІССС), громадяни зможуть отримати більше десяти соціальних послуг в електронній формі, у тому числі – житлових субсидій.
Finance.ua, як портал, що дбає про ваші доходи, дізнався від міністра соціальної політики України Марини Лазебної деталі проєкту.
За її словами, цифровізація соціальної сфери дозволить кожній людині отримати будь-яку зі 125 соціальних послуг в одному місці й у найкоротший час.
«Ми розширили пілотний проект по запровадженню Єдиної інформаційної системи соціальної сфери (ЄІССС) для громадян в окремих областях. Люди зможуть отримати більше десяти соціальних послуг в електронній формі, у тому числі – житлових субсидій», – повідомила Лазебна.
Для призначення допомоги люди можуть скористатися електронним сервісом через Портал «Дія» або особисто звернутися з паспортом до соціального фронт-офісу у територіальній громаді чи до районного управління соціального захисту населення (УСЗН). Адже вся необхідна інформація про людину, яка хоча б раз отримувала будь-який вид державної соціальної підтримки, буде зосереджена в одному місці – Єдиному соціальному реєстрі (ЄСР).
«Одна з головних переваг ЄІССС для людей – швидкість і зручність призначення державної допомоги без додаткових перевірок і довідок з різних державних органів», – підкреслила Марина Лазебна.
Як це працює. Працівник фронт-офісу або УСЗН формує заяву в електронній формі, яка відразу фіксується в ЄІССС і опрацьовується працівником центрального бек-офісу. Весь процес розгляду звернення триває кілька хвилин, а розмір допомоги розраховується автоматично.
Міністр повідомила, що після відпрацювання механізму роботи ЄІССС у пілотних областях Система буде запроваджена на території усієї країни у 2022 році.
Марина Лазебна також додала, що деякі соціальні виплати вже можна отримати через електронні сервіси на сайті Мінсоцполітики. Зокрема, зараз можна звернутися в електронній формі за:
  • призначенням допомоги при народженні дитини;
  • відшкодуванням вартості послуги з догляду за дитиною до трьох років «Муніципальна няня»;
  • житловою субсидією, грошовою компенсацією вартості одноразової матеріальної допомоги «Пакунок малюка».
Про законодавчі зміни щодо соцвиплат оперативно інформуємо в нашому телеграм-каналі Finance_ukr.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас