Які нормативи використовуються при розрахунку субсидії (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Які нормативи використовуються при розрахунку субсидії (інфографіка)

Казна та Політика
579
Finance.ua як портал, що дбає про економію і стежить за тарифами та субсидіями, дізнався від Міністерства соціальної політики, які нормативи використовуються при розрахунку субсидії.
Субсидія призначається виходячи з єдиних для всієї України соціальних норм житла та нормативів споживання житлово-комунальних послуг, які встановлено постановою Уряду від 06.08.2014 № 409.
Соціальна норма житла для оплати житлової послуги – послуги з управління багатоквартирним будинком; витрат на управління багатоквартирним будинком – 13,65 кв. метра загальної площі на одну особу та додатково 35,22 кв. метра на домогосподарство.
Для оплати комунальних послуг – послуг з постачання теплової енергії для потреб централізованого або автономного опалення; з постачання та розподілу природного газу або постачання та розподілу електричної енергії для індивідуального опалення незалежно від джерела та виду енергії – 13,65 кв. метра опалюваної площі на одну особу та додатково 35,22 кв. метра на домогосподарство.
Які нормативи використовуються при розрахунку субсидії (інфографіка)
У разі використання для обігріву житлових приміщень індивідуальних електроопалювальних установок, введених в експлуатацію в установленому порядку, що підтверджується документально, під час розрахунку розміру житлової субсидії в опалювальний сезон застосовуються соціальні нормативи на комунальну послугу з постачання та розподілу електричної енергії для індивідуального опалення та соціальні нормативи на комунальну послугу з постачання та розподілу електричної енергії для побутових потреб.

Довідка Finance.ua:

  • Нагадаємо, оформити пенсії та субсидії можна буде через «Дію».
  • субсидію на оплату комунальних послуг призначають з місяця звернення до кінця опалювального сезону. Для домогосподарств з індивідуальним опаленням субсидія розраховується на опалювальний сезон з 16 жовтня по 15 квітня включно. Оформити субсидію можна також онлайн на сайті Мінсоцполітики.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас