Олігархи матимуть «пільговий період», щоб стати бізнесом і не потрапити до реєстру, — Мін'юст — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Олігархи матимуть «пільговий період», щоб стати бізнесом і не потрапити до реєстру, — Мін'юст

Казна та Політика
468
Олігархи матимуть так званий «пільговий період», щоб стати бізнесом та не потрапити до реєстру олігархів.
Про це заявив міністр юстиції України Денис Малюська в ефірі політичного шоу «Право на владу».
За словами міністра, олігархи матимуть пільговий період — 6 місяців. Протягом цього часу вони можуть добровільно позбутися критеріїв статусу олігарха, передбачених законом, і не потрапити до реєстру.
«Якщо вони стануть простим бізнесом протягом цих 6 місяців, до них не буде ніяких претензій. Вони не будуть в реєстрі, на них не будуть поширюватися обмеження, передбачені законом. Вони будуть як класичні великі бізнесмени. Як це сталося в Штатах, де імена олігархів початку ХХ століття згадують з повагою — вони вписалися в пам’ять як меценати. В українських олігархів є шанс зробити так само протягом шести місяців», — заявив Малюська.

Довідка Finance.ua:

  • 23 вересня Верховна Рада України прийняла закон про створення реєстру олігархів і про позбавлення їх деяких прав. Законопроект № 5599 президента Володимира Зеленського в цілому підтримали 279 депутатів;
  • президент Зеленський подякував нардепам, які підтримали антиолігархічний закон (законопроєкт № 5599), а також запевнив, що олігархічної гілки влади в Україні більше не буде.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас