Зеленський: Олігархічної гілки влади в Україні більше не буде — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зеленський: Олігархічної гілки влади в Україні більше не буде

Казна та Політика
822
Президент Зеленський подякував нардепам, які підтримали антиолігархічний закон (законопроєкт № 5599), а також запевнив, що олігархічної гілки влади в Україні більше не буде.
Про це він написав у Telegram.
«Конституція визначає, що державна влада в Україні здійснюється на засадах її поділу на законодавчу, виконавчу та судову. Але фактом життя в нашій державі протягом багатьох років було існування також олігархічної гілки влади — групи людей, які вважали, що вони важливіші, ніж законодавці, урядовці чи судді. Кожен українець знає, хто ці люди, яких називають олігархами. Кожен українець знає, як олігархи купували політичний вплив і як вони використовували політиків заради своїх інтересів. Держава не мала права це ігнорувати — ніколи. Ні у 2000-х роках, ні у 2010-х роках, ні тим більше зараз», — пише він.
За його словами, завдяки закону Україна «отримує історичний шанс на побудову цивілізованих і чистих відносин між великим бізнесом і державою. Так, це багатьом політикам не подобається. Так, вони хочуть жити, як раніше, працюючи на олігархів. Так, було дуже багато тиску на наших депутатів, дуже багато інтриг і навіть шантажу. Але закон ухвалено… Олігархічної гілки влади в Україні більше не буде. Законодавча, виконавча та судова — так. А для олігархів шлях єдиний — стати чистим бізнесом», — запевнив він.

Довідка Finance.ua:

  • 23 вересня Верховна Рада України прийняла закон про створення реєстру олігархів і про позбавлення їх деяких прав. Законопроект № 5599 президента Володимира Зеленського в цілому підтримали 279 депутатів.
  • Законом передбачено створення спеціального реєстру, куди будуть вносити олігархів. Для цього вони повинні відповідати трьом з чотирьох критеріїв: участь у політичному житті, значний вплив на ЗМІ, контроль або володіння монополією, а також наявність активів на суму близько 2,3 млрд гривень.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас