Проїзд у громадському транспорті з початку року подорожчав на 25%: у яких містах платять більше — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Проїзд у громадському транспорті з початку року подорожчав на 25%: у яких містах платять більше

Особисті фінанси
304
Згідно з даними Державної служби статистики, тарифи на проїзд у міському транспорті зросли за вісім місяців на 24,7% – з 5,5 гривень до 6,9 гривень.
Finance.ua, як портал, який дбає про ваші витрати, розповідає, як змінилися тарифи в громадському транспорті різних областей України.
За даними статистичного відомства, найвища вартість проїзду в Івано-Франківській області, де квиток з початку року подорожчав на 66,7% з 6,0 грн до 10,0 грн і Львівській області, де ціна на проїзд зросла на 42,9% з 7 грн до 10 грн.
Після них у рейтингу розмістилися Донецька область (подорожчання на 39,5% до 9,5 грн) і Вінницька область (подорожчання на 85,6% до 8,0 грн). У Києві вартість залишилася на рівні 8 грн.
Найнижча вартість проїзду у Волинській, Сумській (4 грн) та Херсонській областях (3,1 грн). Дані по Закарпатській області відсутні.
Проїзд у громадському транспорті з початку року подорожчав на 25%: у яких містах платять більше

Довідка Finance.ua:

  • Кабмін пропонує монетизувати пільги на проїзд для деяких категорій українців. Відтак, у разі прийняття закону громадянам замість пільг виплачуватимуть грошові компенсації;
  • ЗМІ пишуть, що восени українцям варто готуватися до подорожчання вартості проїзду в маршрутках. Ціни на проїзд збільшаться відразу в декількох містах України.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас