В Офісі президента пропонують відшкодовувати еквайринг для малого бізнесу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Офісі президента пропонують відшкодовувати еквайринг для малого бізнесу

Фінтех і Картки
679
Рада з питань сприяння розвитку малого підприємництва при президентові спрямувала до уряду лист з пропозицією компенсації частини витрат на сплату комісії еквайрингу коштом бюджету.
Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.
Комісія еквайрингу утримується банками під час розрахунків з використанням електронних платіжних засобів. «Це стримує розширення застосування безготівкових розрахунків суб’єктами малого й мікробізнесу», — вважають у раді з підприємництва.
Планується, що відшкодування частини комісії відбуватиметься в межах програм, які реалізує Фонд розвитку підприємництва. Воно торкнеться суб’єктів малого підприємництва, зокрема тих, які застосовують реєстратори розрахункових операцій або програмні реєстратори.
Зазначається, що робоча група за напрямом застосування ІТ-технологій у підприємницькій діяльності продовжить роботу над законопроєктом щодо стимулювання безготівкових розрахунків з використанням електронних платіжних засобів у підприємництві.

Довідка Finance.ua:

  • раніше члени Української Ради Бізнесу закликали Президента Володимира Зеленського і Верховну Раду не відступати від задекларованих намірів щодо законодавчого обмеження розміру еквайрингу і міжбанківської комісії (інтерчейндж);
  • Національний банк України спільно з міжнародними платіжними системами Visa та Mastercard працюватимуть над посиленням конкуренції на платіжному ринку України.
До речі, портал Finance.ua давно аналізує пропозиції щодо карток в Україні. Щоб допомогти вам з вибором картки онлайн, у нас на сайті працює спеціальний сервіс. З його допомогою можна швидко і комфортно вибрати необхідний саме вам «пластик».

Подивитися варіанти 💳

За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас