Бізнес закликає законодавчо знизити ставку інтерчейндж — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бізнес закликає законодавчо знизити ставку інтерчейндж

Фінтех і Картки
586
Члени Української Ради Бізнесу закликали Президента Володимира Зеленського і Верховну Раду не відступати від задекларованих намірів щодо законодавчого обмеження розміру еквайрингу і міжбанківської комісії (інтерчейндж).
Про це йдеться в заяві бізнес-спільноти.
Бізнес розкритикував ініційований Нацбанком України та міжнародними платіжними системами Visa та Mastercard меморандум про поступове зниження комісії інтерчейндж до 0,9%.
У заяві говориться, що запропоновані компромісні ставки в три рази перевищують граничний розмір комісії, встановлений Регламентом Євросоюзу.
Також в бізнес-співтоваристві з посиланням на оцінки експертів заявили, що запропоноване рішення не призведе до зниження розміру комісійної винагороди за еквайринг і «є фактично спробою загальмувати процес належного врегулювання порушеної проблеми на законодавчому рівні».
У бізнес-співтоваристві наполягають на необхідності законодавчого врегулювання граничного розміру комісії інтерчейндж і її поступового зниження до того рівня, передбаченого Регламентом ЄС № / 751 — 0,2% для дебетових карт, і 0,3% для кредитних карт.
Знижувати граничний розмір інтерчейндж пропонують поетапно:
  • з 1 липня 2021 року — до 1%;
  • з 1 липня 2022 року — до 0,75%;
  • з 1 липня 2023 року — до 0,50%;
  • з 1 липня 2024 року — до 0,20% для дебетових карт і 0,30% для кредитних карт.
До речі, портал Finance.ua давно аналізує пропозиції щодо карток в Україні. Щоб допомогти вам з вибором картки онлайн, у нас на сайті працює спеціальний сервіс. З його допомогою можна швидко і комфортно вибрати необхідний саме вам «пластик».

Подивитися варіанти 💳

За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас