«Єврономери» забирають на штрафмайданчики прямо з митних постів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Єврономери» забирають на штрафмайданчики прямо з митних постів

Технології&Авто
2211
Все частіше українці стикаються з конфіскацією єврономерів прямо на митних постах. І замість того, щоб розмитнити авто за пільговими умовами, водії втрачають своїх “залізних коней”.
Про таку ситуацію водіїв попередив юрист ГО “Авто Євро Сила” Іван Казачук.
“Часто отримуємо дзвінки про те, що у людей забирають машини. Це пов’язано з тим, що автомобілі знаходяться в режимі тимчасового ввезення і “верблюди” (ті, хто завіз такі авто) мають штрафи на 170 тис. грн або постанови про конфіскацію транспортного засобу. Недосвідчені митні брокери перед заїздом в зону митного контролю не перевіряють такі авто на предмет наявності таких штрафів”, – каже юрист.
Перед тим як заганяти авто в зону митного контролю, обов’язково потрібно перевірити авто у всіх можливих (митних, поліцейських, судових, міжнародних та ін.) базах. Потрібно знати, хто і коли завозив авто, через який пункт – останнє теж важливо, оскільки авто з РФ зараз не розмитнюють.
До того ж брокер, який проводить митне оформлення, не тільки може підвести клієнта під штраф, але і сам може на нього нарватися, зазначає Казачук.

Довідка Finance.ua:

  • раніше повідомлялося, що власників «єврономерів» підставляють на штрафи: розкрито новуа шахрайську схему.
  • як оформити авто на єврономерах онлайн: Державна митна служба опублікувала інструкцію, як українці можуть самостійно провести митне оформлення автомобілів на єврономерах в онлайні. Зокрема, йдеться і про пільгове оформлення «єврономерів» згідно із Законами від 15.04.2021 1403-ІХ та 1402-ІХ, яке буде доступне до 10 листопада 2021 року.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас