У Раді назвали три напрямки, як будуть впроваджувати антиолігархічну реформу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Раді назвали три напрямки, як будуть впроваджувати антиолігархічну реформу

Казна та Політика
431
Антиолігархічна реформа в Україні впроваджуватиметься за трьома напрямками.
Про це перший заступник голови Верховної Ради Руслан Стефанчук розповів в ефірі програми «Велика деолігархізація» на телеканалі «Україна 24».
«В першу чергу, це сфера політики. Крім того, це сфера масмедіа. Третя сфера — монопольний вплив на економіку. Саме за цими трьома напрямками буде впроваджуватися певний обмежувальний вплив», — сказав перший віце-спікер.
Стефанчук пояснив, що законопроект № 5599 «Про запобігання загрозам національній безпеці, пов’язаним з надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)» створює тільки загальні законодавчі передумови.
Зокрема, проект закону визначає, хто такий олігарх, зобов’язує олігарха і його оточення ставати публічними і публічно декларуватися.
«Це перший, але не останній крок», — підкреслив перший заступник голови парламенту.
За його словами, політичний напрямок у впровадженні реформи передбачає законопроекти, пов’язані з політичним лобізмом.
«Другий напрямок масмедійний. Зрозуміло, що тут буде ряд обмежень, пов’язаних з антимонопольним впливом на засоби масової інформації. ЗМІ повинні залишатися рупором і повинні переставати бути пропагандистськими машинами», — додав Стефанчук.
Водночас третій напрямок, монопольний вплив на економіку, передбачає «великий перелік питань, пов’язаних з антитрастовим законодавством».
Також нагадаємо, нещодавно Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данилов говорив, що в Україні останнім часом з’явилися нові олігархи.

Довідка Finance.ua:

  • З 2017 по 2019 рік Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) провело 2123 повні перевірки декларацій чиновників, і в 99% випадків або у 2106 чиновників виявили порушення. У 2019-му НАЗК виявило 1469 недостовірних декларацій — це найбільша цифра за останні чотири роки.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас