У Мінекономіки назвали три базові кроки для купівлі землі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінекономіки назвали три базові кроки для купівлі землі

Казна та Політика
727
З моменту відкриття ринку землі кожен бажаючий придбати земельну ділянку повинен знати три базових етапи процесу покупки землі.
Про це заявив заступник міністра економіки Тарас Висоцький в ефірі телеканалу «Україна 24».
Так, вся інформація буде доступна на сайті Держгеокадастру у вільному доступі для всіх бажаючих.
«З 1 липня на сайті Держгеокадастру можна всім українцям дивитися дані земельного моніторингу. Там буде доступна інформація, хто купує, скільки купує, за якою ціною. Є кілька базових кроків. Перше — перевірити на публічній кадастровій карті, що земельна ділянка внесена, і на неї є вся документація. Друге — звернення до нотаріуса. Третє – проходження перевірки і безпосередньо оформлення угоди купівлі/продажу», — сказав він.
Нагадаємо, 28 квітня ВР схвалила у другому читанні «земельний» законопроєкт № 2194, який дозволяє передати землі за межами населених пунктів у комунальну власність. Цей закон нардепи розглядали з 16 березня, до нього було подано понад 3 тисячі правок. 14 травня стало відомо, що підписання цього законопроєкту заблокували в Раді.
Кабінет Міністрів під час чергового засідання затвердив порядок перевірки покупця і власника земельної ділянки. Так, нотаріуси зобов’язані будуть з’ясовувати, скількома гектарами володіють сторони угоди з продажу угідь.

Довідка Finance.ua:

  • 25 червня Президент України Володимир Зеленський підписав закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо продажу земельних ділянок державної та комунальної власності або прав на них через електронні аукціони».
  • Міністр аграрної політики Роман Лещенко радить українським громадянам не продавати свою землю, оскільки вона є найбільшим «банківським депозитом» і цінністю.
  • Агропромислова група Agricom Group прогнозує, що на старті запуску ринку землі, який намічений на літо, максимальна вартість 1 га земельної ділянки складе від 2,5−3 тис. доларів, але очікуються сильні цінові коливання в найближчі 2 роки (до липня 2023 року).
Нагадуємо, що про всі зміни щодо ринку землі ми інформуємо в телеграм-каналі Finance_ukr.
За матеріалами:
Слово і Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас