Зеленський заговорив про особливі умови від МВФ для України: «не можна порівнювати з іншими» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зеленський заговорив про особливі умови від МВФ для України: «не можна порівнювати з іншими»

Казна та Політика
649
Україні необхідно надати особливі умови для отримання кредитів Міжнародного валютного фонду (МВФ), оскільки країна перебуває в стані війни і змушена по-іншому вибирати пріоритетні сфери для проведення реформ.
Як повідомила прес-служба Офісу президента, про це президент Володимир Зеленський заявив в інтерв’ю іноземним ЗМІ.
«Я вважаю, не можна порівнювати стратегію поведінки МВФ з Україною з іншими країнами. Нашу країну просто не можна ставити в один ряд з іншими. Тому що у нас є ускладненість, тому що йде війна. Тому що витрачаються гроші не на пріоритети з точки зору економіки, а з точки зору безпеки. Спочатку військові, спочатку медицина, потім все інше», — цитує прес-служба президента.
Водночас Зеленський наголосив на важливості продовження співпраці України з МВФ для економічної стабільності та інвестиційного клімату, оскільки до програми МВФ прив’язані інші програми фінансової підтримки.
«Тому ми обов’язково зробимо все, що пообіцяли», — підкреслив президент.
До речі, про фінансові нововведення і важливі новини зі світу грошей ми розповідаємо в нашому телеграм-каналі Finance_ukr. Приєднуйтесь і ви! 🤫
Раніше представник МВФ Джеррі Райс заявив, що Україні необхідно докласти більше зусиль для забезпечення стабільності фінансової системи, незалежності центрального банку, боротьби з корупцією та інших узгоджених з Фондом реформ.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас