В Україні юросіб і ФОПів хочуть зобов’язати мати офіційну електронну адресу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні юросіб і ФОПів хочуть зобов’язати мати офіційну електронну адресу

Казна та Політика
644
У Верховній Раді зареєстровано законопроєкт, яким пропонується зобов’язати юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців мати офіційну адресу електронної пошти для листування з судами і державними органами.
Відповідний проект закону №3860-Д зареєстрований у парламенті 7 червня.
Згідно з пояснювальною запискою, пропонується, щоб адреси офіційної електронної пошти компанії були занесені в Єдиний державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань. Зазначена електронна пошта буде використовуватися в судах при здійсненні господарського, цивільного та адміністративного судочинства для направлення учасникам судового процесу копій рішень, ухвал, судових повісток та інших документів в електронній формі.
Законопроєктом передбачено, що юридичні особи та ФОПи в обов’язковому порядку упродовж шести місяців з дня набрання чинності закону зобов’язані подати державному реєстратору відомості про свою адресу офіційної електронної пошти в ЄДРПОУ.
Для чого це необхідно. Автори документу сподіваються, що запровадження адреси офіційної електронної пошти сприятиме швидшій та ефективнішій комунікації, насамперед судів з учасниками судового процесу, а надалі може бути використано і для офіційного листування з іншими органами та організаціями, якщо це буде передбачено законом.

Довідка Finance.ua:

  • ДП «Національні інформаційні системи» реалізувало можливість автоматичної реєстрації ФОП.
  • Український бізнес пропонують звільнити до кінця 2021 року від сплати ЄСВ та єдиного податку. Одночасно з цим можуть подовжити і мораторій на перевірки малих і середніх підприємств.
  • В Україні налічується 212 547 ФОПів, які працюють у сфері ІТ. За останній рік їх кількість збільшилася на 29 111 осіб, або на 16%. Темпи приросту дещо впали, якщо порівнювати з 2018–2020 роками, коли кількість ФОПів в українському ІТ збільшувалася на 20–22% щороку.
До речі, про всі головні зміни в законодавстві, які можуть стосуватись ваших особистих коштів, ми інформуємо в телеграм-каналі Finance_ukr. Підписуйтесь, щоб завжди бути в курсі всіх фінансових подій.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас