У червні ціна газу від постачальника «останньої надії» зросте - «Нафтогаз» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У червні ціна газу від постачальника «останньої надії» зросте - «Нафтогаз»

Особисті фінанси
961
ГК «Нафтогаз України» оголосила ціну для клієнтів постачальника «останньої надії» (ПОН) у червні.
Про це повідомляється на сторінці компанії у Facebook.
Вартість для клієнтів ПОН у першому місяці літа 2021 складе 11,59 грн з ПДВ, без вартості розподілу (доставки).
До речі, в телеграм-каналі Finance_ukr ми часто публікуємо лайфхаки, як заощаджувати на сплаті комунальних послуг.
Як формується ціна. У компанії наголошують, що компанія “Нафтогаз України” не встановлює ціну для клієнтів ПОН. Ціна на газ у рамках тарифного плану постачальника «останньої надії» ― «Надійний» ― вираховується на щомісячній основі за спеціальною формулою, яка була розроблена у рамках Порядку проведення конкурсу з визначення постачальника «останньої надії», затвердженого постановою КМУ від 30.09.2015 № 809. Формула ціни для клієнтів ПОН враховує певні ризики для постачальника, фактичні ціни природного газу на європейських газових хабах, поточний обмінний курс гривні до євро та низку інших актуальних ринкових чинників.
У “Нафтогазі” також закликали клієнтів ПОН обрати ринкового постачальника. Нині в Україні газ побутовим клієнтам постачають понад 50 компаній. Порівняти їхні ціни та тарифні пропозиції можна на онлайн-ресурсах:

Довідка Finance.ua:

  • Газопостачальні компанії України почали оприлюднювати базові річні та місячні ціни газу на червень 2021 року. У більшості компаній місячна ціна на червень 2021 року є нижчою, ніж річна пропозиція.
  • За умовами дії базових річних тарифних планів, ціни на газ протягом 12 місяців можуть змінюватися лише в бік зниження.
  • З 1 травня саме річні пропозиції діють як базові. Всіх споживачів, які раніше користувалися місячними пропозиціями, постачальники автоматично перевели на річні продукти.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас