Газопостачальники почали оприлюднювати ціни газу на червень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Газопостачальники почали оприлюднювати ціни газу на червень

Особисті фінанси
920
Газопостачальні компанії України почали оприлюднювати базові річні та місячні ціни газу на червень 2021 року.
Про це повідомляє «ГазПравда».
Станом на 11:00 26 травня місячні пропозиції компаній стартують від 7,99 грн за кубометр і сягають 11,89 грн за кубометр. Річні пропозиції постачальників варіюються від 7,80 грн за кубометр до 13,50 грн за кубометр.
До речі, в телеграм-каналі Finance_ukr ми часто публікуємо лайфхаки, як заощаджувати на сплаті комунальних послуг.
У постачальників ТОВ «ЙЕ енергія», ТОВ «Мегаватт Енерго Сервісна Компанія», ТОВ «ТАС Енергія країни» річна і місячна ціни співпадають і дорівнюють, відповідно, 7,99, 8,09 та 11,22 грн за кубометр.
У більшості компанії місячна ціна на червень 2021 року є нижчою, ніж річна пропозиція. Для прикладу, у ТОВ «Чернівецька обласна енергопостачальна компанія» різниця сягає 5 грн за кубометр (8,50 грн у червні проти 13,50 грн — річна ціна).
Однак у кількох постачальників — «ТОВ «Закарпаття Енергозбут» (річний тариф — 7,98 грн за кубометр), ТОВ «Газпропостач» (10,80 грн за кубометр), ТОВ «Гласкомерц» (10,80 грн за кубометр) — навпаки, річна пропозиція є більш вигідною.
Компанія «КиївГазЕнерджи» пропонує клієнтам ціну газу 8,70 грн за куб. м на умовах річного тарифу. Ціна опублікована на сайті компанії.
«ДП «КиївГазЕнерджи» оприлюднило таку ціну в умовах, коли не має угоди про купівлю-продаж природного газу між ДП «КиївГазЕнерджи» та ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг», хоча усі необхідні документи ДП «КиївГазЕнерджи» направило вище вказаній компанії ще у квітні й досі чекає на їх погодження», — йдеться у повідомленні.
Через це газопостачання киян здійснюється за рахунок газу, який ДП «КиївГазЕнерджи» закуповує на відкритому газовому ринку. На сьогодні ціни, які пропонує ринок, є суттєво вищими, ніж 8700 грн за тисячу кубометрів.
А ось нові цінові пропозиції від постачальника останньої надії (ПОН) наразі невідомі.

Довідка Finance.ua:

  • За умовами дії базових річних тарифних планів, ціни на газ протягом 12 місяців можуть змінюватися лише в бік зниження.
  • З 1 травня саме річні пропозиції діють як базові. Всіх споживачів, які раніше користувалися місячними пропозиціями, постачальники автоматично перевели на річні продукти.

Як платимо за газ із 1 травня

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас