Гетманцев розповів, де Україна братиме гроші в разі провалу переговорів з МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гетманцев розповів, де Україна братиме гроші в разі провалу переговорів з МВФ

Казна та Політика
1172
В уряді очікують, що Україна отримає черговий транш від МВФ. Однак якщо цього не станеться, уряд може залучити кошти з інших джерел.
Про це свідчить, наприклад, розміщення Міністерством фінансів євробондів на досить непоганих умовах, розповів у коментарі The Page голова податкового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев.
«Ми, звісно, розраховуємо на отримання траншу. Наша переговорна команда, яку очолює міністр фінансів, робить усе можливе, щоб це відбулося якомога скоріше. Я переконаний у тому, що ми отримаємо черговий транш», – зазначив Гетманцев.
Однак він додав, що неотримання траншу не може стати причиною якоїсь фінансової катастрофи в країні. Якщо транш не вдасться отримати, пройти рік, звісно, буде складніше, однак Україна однаково залучить кошти з інших джерел.
«Ми робимо все можливе, щоб отримати черговий транш МВФ. Але не тому, що ми хочемо попередити якусь фінансову катастрофу, а тому що ми розуміємо: з МВФ нам буде простіше пройти цей рік», — наголосив Гетманцев.
Водночас він зазначив, що вимоги, які висуває МВФ, потрібні не стільки Фонду, скільки самим громадянам. Адже Україні потрібні судова реформа й антикорупційне законодавство. Зокрема, наступного тижня Кабмін має внести до Ради законопроєкт щодо фіскальної консолідації.

Довідка Finance.ua:

  • За словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, можливість укладення нової програми з МВФ поки що не обговорюється. До кінця 2021 року діє програма stand-by, в її рамках можливе отримання ще двох траншів кредиту.
  • Представник Міжнародного валютного Фонду Джеррі Райс заявляв, що наразі МВФ залишається у стані переговорів з Україною, але чекає від держави більшого прогресу.
Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на Finance_ukr та першими дізнавайтесь про новини у світі фінансів 🤫
За матеріалами:
The page
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас