У МВФ розповіли, чого не вистачає Україні для отримання траншу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У МВФ розповіли, чого не вистачає Україні для отримання траншу

Казна та Політика
2312
Представник Міжнародного валютного Фонду Джеррі Райс під час брифінгу заявив, що наразі МВФ залишається у стані переговорів з Україною, але чекає від держави більшого прогресу.
Зокрема, Райс нагадав, що наразі основними темами залишаються збереження незалежності Національного банку, а також продовження політики гнучкого обмінного курсу.
Крім того, він наголосив про важливість середньострокової фіскальної стабільності, боротьби з корупцією і поліпшення корпоративного управління.
Як заявив Райс, місія в Україні обговорювала поліпшення управління банківським наглядом НБУ, фіскальні ризики для дефіциту бюджету і зміцнення судової системи. При цьому, представник Фонду не озвучував терміни, в які МВФ очікує отримати пропозиції від України.
Нагадаємо, голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія запевнив, що до 1 червня парламент ухвалить усі необхідні закони для продовження співпраці з Міжнародним валютним фондом в межах виділення траншу Україні.
Україна і МВФ можуть досягти домовленостей на рівні staff level agreement у найближчі 2 місяці, заявив міністр фінансів Сергій Марченко.
У Мінфіні бачать прогрес у перемовинах з Міжнародним валютним фондом та наближаються до порозуміння з Фондом у деяких питаннях.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас