Уряд сподівається на отримання до кінця року двох траншів від МВФ, - Шмигаль — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд сподівається на отримання до кінця року двох траншів від МВФ, - Шмигаль

Казна та Політика
236
Можливість укладення нової програми з МВФ, за словами прем’єра, поки що не обговорюється.
Про це розповів прем’єр-міністр Денис Шмигаль в інтерв’ю агентству «РБК-Україна».
«Ми працюємо з МВФ майже в щотижневому режимі», — сказав він.
До кінця 2021 року діє програма stand-by, в її рамках можливе отримання ще двох траншів кредиту. Нова програма з фондом поки що не обговорюється. На переговорах йдеться про коригування меморандуму та продовження співпраці в рамках діючої програми.
Під час останнього спілкування з представниками МВФ, яке відбулося пару тижнів тому, ключовими питаннями залишалися антикорупція, НАБУ, НАЗК і вища рада правосуддя. Решта питань — за словами прем’єра, — технічні, наприклад: макропоказники на 2022−2023 роки, бюджетна декларація. Ще було питання передачі СБУ повноважень з економічних злочинів в Бюро економічної безпеки.
«Законодавчо розблоковано процес великої приватизації. Закон про НАБУ в тій редакції, яка сьогодні знаходиться в парламенті, повністю задовольняє наших партнерів, будемо його приймати», — заявив Шмигаль.
Також партнери схвалюють закон про Вищу раду правосуддя і новий закон про посилення кримінальної відповідальності за брехню в деклараціях. Прийнято закон щодо земельної реформи, на розгляді ще один. За словами прем’єра, це теж два ключові закони.
«Щойно будуть у другому читанні ухвалені ці закони, ми виходимо на переговори щодо тексту меморандуму про продовження співпраці та отримання траншу», — запевнив прем’єр.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас