Лише 3% небанківських фінустанов розкрили власників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лише 3% небанківських фінустанов розкрили власників

Фондовий ринок
251
Упродовж першого місяця документи про свої структури власності до Національного банку подали лише 3% надавачів фінансових послуг.
Про це повідомляється на сайті регулятора.
Усі небанківські фінансові установи (крім кредитних спілок), а також лізингодавці, оператори поштового зв’язку, які мають право надавати окремі фінансові послуги, мають ще один місяць, до 17 червня 2021 року, щоб подати регулятору інформацію про свої структури власності та опублікувати їх на власних вебсайтах.
Щоб спростити подання документів про структуру власності, Національний банк запустив спеціальну тематичну вебсторінку. На ній розміщено інструкцію щодо подання відомостей про структуру власності, найпоширеніші питання про підготовку документів та відповіді на них, а також іншу корисну інформацію.
Ця сторінка постійно поповнюватиметься новими матеріалами стосовно порядку розкриття структур власності надавачів фінансових послуг.
«Ми розуміємо, що це абсолютно нові вимоги для небанківського ринку. Щоб зробити адаптацію максимально безболісною, велику увагу ми приділяємо безпосередньому спілкуванню з учасниками ринку, роз’ясненням вимог та правил. Найближчим часом ми плануємо провести онлайн-захід, на якому розповімо про найпоширеніші помилки, які ми виявляємо в документах про структуру власності надавачів фінансових послуг, а також про те, як їх уникнути», — зазначив директор Департаменту ліцензування Національного банку Олександр Бевз.

Довідка Finance.ua:

  • 14 квітня 2021 року Національний банк затвердив вимоги до структур власності надавачів фінансових послуг та визначив критерії їх прозорості.
  • Якщо установи мають проблеми зі структурою власності, регулятор надаватиме час для виправлення ситуації. Проте в разі неусунення проблем в обумовлений термін Національний банк матиме право прийняти рішення про анулювання всіх ліцензій установи.
  • Українські держчиновники зобов’язані вказувати компанії, якими володіють, в своїх деклараціях майнового стану. За останні 5 років кількість таких компаній зросла на 3 000: в 2016-му році в деклараціях фігурувало 16 117 компаній, а в 2020-му — вже 19 118.
Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на Finance_ukr та першими дізнавайтесь про новини у світі фінансів 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас