Мін'юст дозволив виконавцям автоматично арештовувати рахунки будь-яких боржників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мін'юст дозволив виконавцям автоматично арештовувати рахунки будь-яких боржників

Казна та Політика
8598
Міністерство юстиції України дало дозвіл і приватним, і державним виконавцям накладати автоматизований арешт на кошти боржників, які є на рахунках у банках. При цьому такий арешт загрожує всім боржникам, включно з неплатниками аліментів.
Про це йдеться в наказі Мін’юсту від 23.03.2021 № 1061/5.
У новій редакції наказу повністю викладено порядок автоматизованого арешту банківських рахунків боржників за виконавчими провадженнями про стягнення аліментів.
Основне нововведення – виконавці арештовуватимуть кошти на рахунках не тільки боржників за несплату аліментів, а й усіх інших.

Новий закон для колекторів 👔

Автоматизований арешт коштів боржників на рахунках у банках передбачає отримання інформації про рахунки боржників у банках, накладення або зняття виконавцем арешту коштів шляхом винесення постанов як про арешт коштів, так і про зняття арешту з коштів боржника у формі електронного документа та прийняття їх до виконання банками.

Довідка Finance.ua:

  • Несплата комунальних послуг не є підставою для накладання арешту на майно споживача.
  • Арешт коштів на рахунках громадян найчастіше відбувається через наявні борги, несплачені штрафи, аліменти та може бути накладений державним виконавцем.
  • Понад 2 мільйони українців значаться в реєстрі боржників України. Протягом 2020 року їх кількість зросла на 300 тисяч.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Слово і Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас