В «Укравтодорі» розповіли, від чого залежить довговічність українських доріг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В «Укравтодорі» розповіли, від чого залежить довговічність українських доріг

Казна та Політика
797
Масштабно ремонтували дороги в Україні за всю історію незалежної держави, не беручи до уваги старт «Великого будівництва» в 2020 році, перед чемпіонатом Європи з футболу в 2012 році.
Про це розповів глава «Укравтодору» Олександр Кубраков.
Більшість автодоріг досі в хорошому стані, оскільки тоді було зведено нові капітальні дороги з посиленою основою.
Кубраков пояснив, що в разі, коли будівництво відбувається за технологією, здійснюється незалежний технічний нагляд, беруть участь і українські, і міжнародні компанії, дороги будуть якісними, вони швидко не зруйнуються і збережуться на роки.
«І навпаки, якщо все робиться не за технологією, якщо просто робиться верхній шар, а решта залишається, то такий і результат. Тут незалежно, турецька компанія чи українська. Тут просто питання до технології і до проекту», — сказав він.
Глава «Укравтодору» додав, що єдиний період за всю історію незалежності України, крім 2020 року, коли масштабно робилися дороги, це були роки перед Євро-2012, коли в Києві проходила фінальна гра.
«Чому більшість об’єктів, які були побудовані тоді, в нормальному стані? Тому що в основному — це були проекти, що фінансуються ЄБРР або Світовим банком. Тобто будувалися нові капітальні дороги з нормальною основою. Аналогічно, як робили, до речі, в минулому році ми. Тобто у нас 80% всіх доріг були з посиленням основи. Тому був нормальний технагляд і на наших об’єктах, і в той період», — пояснив Кубраков.
За його словами, в 2020 році понад 80% дорожніх робіт в Україні було вироблено вітчизняними компаніями. Він підкреслив, що всі компанії, що займаються дорожнім будівництвом, зареєстровані в Україні і платять тут податки.

Довідка Finance.ua:

  • Раніше в «Укравтодорі» розповіли, скільки коштує будівництво 1 кілометра дороги: середня вартість нового будівництва 1 кілометра автодороги першої категорії з асфальтобетонним покриттям в 2020 році в Україні становить 170,6 млн грн.
  • Кличко розповів, які столичні дороги відремонтують цього року: «У місті Києві 1667 кілометрів доріг. Більше тисячі кілометрів ми відремонтували за минулі роки. На дороги, де роблять капітальний ремонт, гарантія 5 років».
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас