У США стали чинними нові правила страхування по безробіттю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США стали чинними нові правила страхування по безробіттю

Особисті фінанси
668
Адміністрація Байдена розширила право на страхування по безробіттю, включивши в нього працівників, які відмовилися від пропозицій про роботу на небезпечних робочих місцях.
Про це пише The Washington Post.
Таким чином адміністрація виконала обіцянку знизити тиск на людей, які кажуть, що їм довелося вибирати між збереженням здоров’я та отриманням зарплати.
Міністерство праці США внесло зміни у відповідь на січневий указ президента Байдена, який розширив право на отримання допомоги з пандемічного безробіття (PUA), включивши до нього працівників, яким було відмовлено в допомозі з безробіття, оскільки вони відмовилися повернутися на робочі місця, які не відповідали вимогам.
Зміни набирають чинності негайно, але офіційні особи попередили, що для затвердження вимог робітників може знадобитися принаймні місяць, а то й більше, з огляду на значні затримки, з якими стикаються державні агентства по безробіттю.
Працівники отримуватимуть заднім числом виплати за заявами про безробіття, поданими на початку пандемії, коли була створена програма PUA для допомоги робітникам, самозайнятим працівникам та іншим особам, які припинили роботу, щоб доглядати за хворим родичем або доглядати дитину шкільного віку.
Вони також матимуть право на додатковий бонус у розмірі 600 доларів на тиждень, затверджений федеральним урядом, до кінця липня.
«Працівники опинилися в такій ситуації, коли їм довелося вибирати між згодою на роботу, ризикуючи заразитися COVID-19, або відмовою від такої роботи і відмовою в допомозі з безробіття», – сказала С’юзан Левін, головний заступник помічника секретаря з працевлаштування та навчання.
Розширюється право на отримання допомоги для деяких працівників, які втратили час на роботі, але не мали права на страхування по безробіттю через технічні особливості, такі як заробітна плата, достатня для відповідності вимогам.
Працівники на небезпечних робочих місцях повинні будуть підтвердити під загрозою лжесвідчення, що їхній роботодавець не виконував місцеві, державні чи національні стандарти щодо коронавірусу, такі як правила, що стосуються соціального дистанціювання, дезінфекції та носіння масок, зазначає DOL.
Це положення націлене на 37 тис. осіб, яким було відмовлено в страхуванні по безробіттю після звільнення і відмови повернутися на роботу в минулому році, що приблизно в чотири рази перевищує рівень 2019 року.

Довідка Finance.ua:

  • На що варто звернути увагу при страхуванні життя. Перш ніж відправлятися за страховим полісом, не полінуйтеся провести невелике дослідження. В цьому випадку ви напевно зможете розраховувати на отримання найкращої пропозиції.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас