Іпотека під 5% річних: Президент назвав умови кредитного буму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іпотека під 5% річних: Президент назвав умови кредитного буму

Нерухомість
4643
Кредитний бум в Україні настане, коли ставки за кредитами, в тому числі іпотечними, знизяться до 5% річних. Це обов’язково відбудеться.
Про це заявив президент Володимир Зеленський в інтерв’ю журналістам під час форуму Україна-30, яке транслювалося на Youtube.
«Іпотека цього року під 7% буде. Як ми і обіцяли, в 2021 році вона повинна запрацювати», — сказав він.
За його словами, «не все так просто з цією іпотекою». «Ми півтора року боролися з тим, щоб Національний банк України знизив облікову ставку. Сьогодні вона 6 (відсотків, — ред.)», — зазначив президент.
Зеленський заявив, що програму з кожним місяцем будуть спрощувати, «щоб люди могли приєднатися до цієї програми».
«В цілому ми розуміємо, що бум в Україні, бум кредитний і іпотечний, може бути, коли відсоток за кредитами буде 5, іпотека буде 5. Я вважаю, що це наша мрія. Ми можемо до неї дійти і обов’язково дійдемо», — сказав він.
Також він розповів, що лізингова програма під 5% вже розробляється. “У Нацполіції вона вже розробляється для їх співробітників. Для всіх, хто отримує зарплату в бюджеті, ця програма точно в цьому році з’явиться”, – заявив президент.
А Глава Мінфіну назвав терміни видачі першого кредиту “доступної іпотеки”. Перший кредит за програмою доступної іпотеки може бути виданий вже на початку березня, заявив міністр фінансів України Сергій Марченко.

Довідка Finance.ua:

  • «Доступна іпотека» обійдеться бюджету в 300 млн грн. Про це повідомив заступник міністра фінансів з питань європейської інтеграції Юрій Драганчук. У січні 2021 року Кабінет Міністрів затвердив постанову про доступну іпотеку під 7% річних на придбання житла, побудованого не раніше 2015 року.
  • У грудні 2020 року середньозважена ефективна процентна ставка за новими іпотечними кредитами на вторинному ринку становила 14%, на первинному — 16,9%.
  • Рік тому, в грудні 2019 року, ставки по іпотеці становили 20,6% на вторинному та 21,5% на первинному.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас