Раді пропонують встановити мораторій на підвищення комунальних тарифів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Раді пропонують встановити мораторій на підвищення комунальних тарифів

Особисті фінанси
3528
У Верховній Раді нардепи зареєстрували постанову №4609, якою пропонують скасувати підвищення вартості енергоносіїв та ввести мораторій на їхнє підвищення терміном на 1 рік. Про це свідчить пояснювальна записка до відповідного проєкту на сайті Ради.
Що саме пропонують: згідно з текстом постанови, парламент рекомендуватиме уряду, крім введення мораторію, розробити та внести на розгляд Верховної Ради зміни до Державного бюджету на 2021 рік, якими передбачити виділення достатнього розміру коштів для покриття потреби у пільгах та субсидіях соціально незахищених верств населення.
Також народні депутати вимагають здійснити перевірку законності та обґрунтованості збільшення вартості енергоносіїв, встановленої відповідно до актів Кабінету міністрів України та Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.
Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що Уряд ухвалив рішення, яким встановлюється гранична ціна на газ на рівні 6,99 грн за кубометр.
Це означає, що постачальники не зможуть встановлювати ціну вище, ніж 6,99 грн за куб. Така ціна буде діяти на період дії карантину, але не довше ніж до 31 березня 2021 року.

Довідка Finance.ua:

  • Голова енергетичного комітету Верховної Ради Андрій Герус заявив, що поряд з обмеженням ціни газу до 6,99 грн/куб. м, також буде обмежений розмір тарифу на розподіл газу – до 1,79 грн/куб. м.
  • За словами народної депутатки із фракції «Слуга народу» Юлії Гришиної, нові тарифи допоможуть зменшити загальну суму платіжок з 1 лютого на 500-800 гривень.
  • Крім того, уряд планує розробити річний газовий продукт, тобто ціна на газ для споживачів фіксуватиметься на рік. Це захистить громадян від непередбачуваних зростань.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас