У МВФ занепокоєні можливим "ручним керуванням" цінами на газ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У МВФ занепокоєні можливим "ручним керуванням" цінами на газ

Казна та Політика
880
У Міжнародному валютному фонді занепокоєні можливим державним регулюванням цін на газ в Україні, адже це може призвести до порушення взятих в рамках Меморандуму зобов’язань.
Про це міністр фінансів Сергій Марченко розповів в інтерв’ю Радіо НВ.
Він зазначив, що Україна в меморандумі з МВФ взяла на себе чіткі зобов’язання щодо ринкового тарифоутворення на ринку природного газу.
“Про те, що таке рішення є можливим, наші партнери знають. В них є відповідна реакція. Вони занепокоєні, що ми в якійсь частині переглядаємо раніше взяті зобов’язання. Зараз питання полягає в тому, що це може бути частиною механізму або тимчасовим рішенням. Цим займається активно в.о. міністра енергетики. Вчора в нього, до речі, був дзвінок з МВФ. Категорично сказати, що ми вже зробили щось дуже погане, поки що немає [підстав]”, – заявив міністр.
За його словами, уряд намагається пояснити представникам МВФ, що неприйняття рішення про зниження цін може мати досить негативні наслідки для економіки країни в цілому.
“Тобто тут питання, наскільки ми аргументовано цю позицію будемо доводити”, – сказав Марченко.
Уряд пояснює представникам Фонду, що “ми зараз в пожарному порядку вирішуємо проблему, яка виникла”, – додав міністр.
Він підкреслив, що остаточного рішення щодо зниження цін наразі немає, проте це може бути зроблено найближчим часом. Також, постійно проводяться консультації, зокрема і з МВФ. Питання тарифів на газ обговорюється з початку тижня.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас