Нові податки в 2021 році - Гетманцев — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нові податки в 2021 році - Гетманцев

Казна та Політика
2790
Нові податки в 2021 році вводити не планується. Про це голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев розповів в інтерв’ю.
“Низка змін, звісно, буде, але мова не йде про нові податки. Візьмемо, наприклад, так званий податок на Гугл. Його розпіарили як новий, але це не новий податок. Ми просто коректуємо існуючу систему справляння ПДВ, щоб змусити транснаціональні корпорації платити податки в Україні. Зараз за рекламу в інтернеті податки чомусь не беруться. А за борд на вулиці – беруться”, – зазначив він.
За його словами, “нічого підвищувати” в 2021 році не будуть. “Як я вже сказав, цей проект не для 2021 року. Я це відповідально заявляю. Чи буде це в 2022 році чи пізніше – це питання до Кабінету міністрів і Комітету ВР з питань соціальної політики. Але я вважаю, що, якщо грати в цю гру, проект повинен бути довгостроковим. Має бути поступове переведення на накопичувальну систему, без жодних різких рухів”, – зазначив він.

Довідка Finance.ua:

  • У Мінекономіки раніше розповіли, що податки для бізнесу в Україні збільшувати не планують, але працюють над тим, щоб податків було менше.
  • З 1 січня 2021 року для фізичних осіб – підприємців змінюється порядок ведення обліку доходів і витрат.
  • З 1 січня 2021 року скасовано вимогу для платників єдиного податку щодо реєстрації Книги у податкових органах. При цьому, платникам не потрібно подавати будь-які заяви чи повідомлення до контролюючого органу щодо скасування реєстрації книг, які були зареєстровані у 2020 році.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас