Названо області, в яких за рік відремонтували більше доріг, ніж за 9 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Названо області, в яких за рік відремонтували більше доріг, ніж за 9 років

Казна та Політика
1432
Завдяки національній програмі “Велике будівництво” в Україні у 2020 році було побудовано понад 4000 км доріг державного значення. Це абсолютний рекорд для країни.
Про це повідомив Юрій Голик у FACEBOOK.
“Наочно і на прикладі двох областей – Закарпатській та Луганській – про кількість збудованих, відремонтованих і реконструйованих доріг в минулі роки й в цьому році. За один 2020 рік в кожній з цих областей зроблено доріг більше, ніж за дев’ять попередніх років разом узятих”, – пише він.
Голик уточнює, що в наступному році в цих областях, як і в цілому по країні, буде зроблено ще більше.
“Наприклад, в Луганській області вже узгоджений кредит Світового банку, в рамках якого будуть зроблені 183 кілометри доріг Р-66 КПП “Демино – Олександрівка” – Сватове – Лисичанськ – Луганськ і Т-13-02 КПП “Танюшівка” – Старобільськ – Бахмут. Плюс буде повністю закінчена і приведена до ідеалу траса Н-26 Чугуїв – Сватове – Старобільськ – Мілове. Нагадаю, що в Харківській області у цьому році ця дорога зроблена вся”, – розповів Голик, уточнивши, що це лише частина планів у Луганській області.
Названо області, в яких за рік відремонтували більше доріг, ніж за 9 років

Довідка Finance.ua:

  • Середня вартість 1 км поточного середнього ремонту доріг у 2020 році, згідно з інформацією публічного модуля аналітики Prozorro, зросла до 11,193 млн грн, що на 91,6% більше, ніж у 2019 році.
  • Велике будівництво доріг стало тим необхідним заходом стимуляції економіки у 2020 році, яке забезпечить довготривалий розвиток у подальшому та зростання ВВП.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас