Шмигаль назвав кількість українців, які зможуть отримати обіцяні Зеленським 8 тисяч у разі локдауну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шмигаль назвав кількість українців, які зможуть отримати обіцяні Зеленським 8 тисяч у разі локдауну

Казна та Політика
2025
Державну підтримку у 8 тисяч гривень, призначену для людей, які можуть втратити доходи у разі введення жорстких карантинних обмежень, зможуть отримати 1,2 млн українців.
Про це заявив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду.
“Для підтримки людей, які можуть втратити доходи у разі посиленого карантину, передбачається надання 8 тисяч грн одноразової допомоги. Дія програми розповсюджується як на ФОПів, так і на громадян, які працюють як наймані працівники. За розрахунками Міністерства розвитку економіки, на таку допомогу зможуть розраховувати 1,2 млн українців”, – сказав Шмигаль.
Також Шмигаль зазначив, що передбачена програма для збереження існуючих робочих місць.
“Підприємцям, які скорочують час працівників під час вимушеного карантину, пропонується надавати до 8 тисяч грн на кожного такого працівника. Одноразова компенсація по ЄСВ за найманих працівників – це механізм, на використання якого, за розрахунками Міністерства розвитку економіки, зможуть розраховувати понад 120 тисяч осіб. Це юридичні особи, яким буде відшкодовуватися одномісячне ЄСВ, яке розраховується як середнє значення за останні 10 місяців сплаченого єдиного соціального внеску такими підприємствами в бюджет”, – розповів Шмигаль.
Окрім того, він розповів про погашення податкового боргу для громадян, які мають борг до 3 000 грн.
Як підкреслив Прем’єр-міністр, Уряд паралельно розробляє інші програми, частина з яких вже працює. Зокрема, матеріальна допомога ФОПам, які мають дітей до 10 років, та подальше забезпечення програм, що передбачають допомогу по тимчасовій непрацездатності.
“Уряд ухвалив рішення, які дозволять забезпечити компенсацію втрат працівникам у разі захворювання або самоізоляції. Програма в тому числі спрямована на те, щоб уникнути практики, коли працівник замовчує про контакт із хворим, аби не втратити робочі години та заробіток”, — зауважив Денис Шмигаль.
Крім того, за словами Прем’єр-міністра, ведеться робота щодо спрощення доступного фінансового ресурсу: окрім запланованого розширення програми «5-7-9», Уряд запустить додатковий інструмент портфельних гарантій. «Це програма на 5 млрд грн, коли держава гарантуватиме 80% тіла кредиту перед банком», — наголосив Денис Шмигаль.

Довідка Finance.ua:

  • Українська влада напрацювала три блоки підтримки бізнесу в умовах пандемії коронавірусу. Їх незабаром обговорять в парламенті.
  • Після посилення карантину на компенсацію від держави у зв’язку з локдауном зможуть розраховувати наймані працівники, які працюють не тільки за трудовою книжкою, а й за трудовим договором.
  • Голова комітету Верховної Ради з питань соціальної політики з фракції “Слуга народу” Галина Третьякова вважає, що фізичні особи-підприємці, які не сплатили в держказну 8 тисяч гривень податків на рік, не мають права на “коронавірусну” допомогу від держави.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші онлайн 💸

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас