ФОПи, які не сплатили 8 тисяч грн податків, не мають права на "коронавірусну" допомогу - Третьякова — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФОПи, які не сплатили 8 тисяч грн податків, не мають права на "коронавірусну" допомогу - Третьякова

Казна та Політика
2757
Голова комітету Верховної Ради з питань соціальної політики з фракції “Слуга народу” Галина Третьякова вважає, що фізичні особи-підприємці, які не сплатили в держказну 8 тисяч гривень податків на рік, не мають права на “коронавірусну” допомогу від держави.
Про це Третьякова заявила під час засідання комітету.
“Має бути залізне правило: ти сплатив податки – держава тобі допомагає. Навіть якщо це Німеччина, яка допомагає, вона допомагає лише тим, хто сплатив… самозайняті особи сплатили там, наприклад, 9 тисяч євро податків на рік – отримали 5 чи 6. Тобто, навіть не 100% сплачений розмір податків, вони отримують. Я хочу подивитися на ФОПа, який сплатив податків на 8 тисяч гривень. Суми, які ми виплачуємо, вони співрозмірні, але державний бюджет формується за рахунок податків, і спочатку ми маємо допомогти тим, хто сплачує податки”, – заявила вона.
Нагадаємо, українська влада напрацювала три блоки підтримки бізнесу в умовах пандемії коронавірусу. Їх незабаром обговорять у парламенті.
Компенсацію від держави отримають працівники підприємств, які можуть бути закриті повністю при введенні локдауну; підприємці, які змушені будуть скоротити свій час; підприємства, які також, можливо, зупиняться, якщо буде введено локдаун.

Довідка Finance.ua:

  • Допомогу отримають працівники або ФОП, якщо їх роботодавець має одну з 6-ти категорій КВЕД.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас