Кого Зеленський хоче звільнити від орендної плати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кого Зеленський хоче звільнити від орендної плати

Казна та Політика
1495
Президент Володимир Зеленський вніс до парламенту законопроекти про допомогу громадянам і бізнесу, які постраждали від карантину.
Про це сказано в законопроекті №4429 “Про соціальну підтримку застрахованих осіб та суб’єктів господарювання на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої распіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2”.
Законопроект встановлює:
  • для суб’єктів господарювання, робота яких була тимчасово зупинена внаслідок запровадження обмежувальних заходів, пов’язаних із поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19), продовжити на період дії карантину та обмежувальних заходів і протягом одного місяця з дня його/їх закінчення дію договорів оренди державного та комунального майна, термін дії яких закінчується у період дії карантину або обмежувальних заходів;
  • скасувати стягнення орендної плати за договорами оренди державного і комунального майна у період дії карантину або обмежувальних заходів для суб’єктів господарювання, діяльність яких була заборонена у зазначений період.
Нагадаємо, представники Української ради бізнесу та експерти аналітичних центрів зазначають, що “карантин вихідного дня” не допоможе впоратися із значним зростанням активних випадків, при цьому ще й має негативний вплив на підприємців.
Аналітики запропонували власний комплекс заходів для компенсації “карантину вихідного дня” бізнесу.
Заходи, якими його можна компенсувати:
  • Запровадити кредитні канікули для бізнесу.
  • Продовжити на 2021 рік право органів місцевого самоврядування приймати рішення про внесення змін до прийнятого рішення про встановлення місцевих податків та/або зборів щодо зменшення ставок єдиного податку.
  • Забезпечити компенсацію витрат підприємств на зарплатні податки та збори (ЄСВ та ПДФО), які потрапляють під дію “карантину вихідного дня”.
  • Форс-мажор: дозволити Торгово-промисловій палаті видавати сертифікати про форс-мажор тим, хто потрапив під дію “карантину вихідного дня”.
  • Запровадити податкові канікули зі сплати ЄСВ для ФОП, закладів культури та ще низки категорій підприємств, а також “канікули” зі сплати податків на землю і нерухомість на 4-й квартал 2020.

Довідка Finance.ua:

  • Президент Володимир Зеленський заявив, що підприємцям, чий бізнес постраждав від посилення карантину в Україні, виплатять по 8 тисяч гривень. Такі ж виплати отримають і звільнені наймані працівники.
  • Планується звільнити 200 тисяч ФОПів першої групи від сплати всіх податків і зборів, включаючи ЄСВ, за умови посилення обмежувальних заходів в Україні.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас