Допомога українцям під час локдауну: роз'яснення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Допомога українцям під час локдауну: роз'яснення

Особисті фінанси
1641
Після посилення карантину на компенсацію від держави у зв’язку з локдауном зможуть розраховувати наймані працівники, які працюють не тільки за трудовою книжкою, а й за трудовим договором.
Про це повідомила в ефірі телеканалу “Україна 24” експертка з трудового права Світлана Кожушко.
На запитання, як найманим працівникам уберегтися під час локдауну, експертка відповіла:
“Найманий працівник повинен розуміти, за яким договором він працює, офіційно чи ні. Минулого місяця Кабмін визначив ознаки трудових відносин, і якщо людина працює навіть за цивільно-правовим договором, тобто отримує не зарплату, а певну винагороду, вона також має право претендувати на компенсацію, пов’язану з коронавірусом”.
Також, за її словами, важливо, який вид трудового договору – безстроковий чи строковий.
“Якщо строковий – коли завершується? Треба розуміти, що зараз регулюється КЗпП (якщо двічі укладався строковий договір – він перетікає у безстроковий); розуміти, що таке контракт, що таке стабільність трудових відносин”, – зазначила Кожушко.
Раніше президент України Володимир Зеленський пообіцяв подати до Верховної Ради законопроєкти на підтримку населення та бізнесу, які постраждали від посилення карантину. За словами президента, в документах йдеться про одноразову матеріальну допомогу ФОПам і найнятим працівникам у 8 тис. грн.

Довідка Finance.ua:

  • Українська влада напрацювала три блоки підтримки бізнесу в умовах пандемії коронавірусу. Їх незабаром обговорять в парламенті.
  • Голова комітету Верховної Ради з питань соціальної політики з фракції “Слуга народу” Галина Третьякова вважає, що фізичні особи-підприємці, які не сплатили в держказну 8 тисяч гривень податків на рік, не мають права на “коронавірусну” допомогу від держави.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші онлайн 💸

За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас