Система автофіксації порушень ПДР почала штрафувати авто на єврономерах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Система автофіксації порушень ПДР почала штрафувати авто на єврономерах

Особисті фінанси
1115
В Україні система автоматичної фіксації порушень Правил дорожнього руху тепер розпізнає і автомобілі на іноземній реєстрації.
Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко на своїй сторінці в FACEBOOK.
“Система автоматичної автофіксації порушень правил Дорожнього руху почала реєструвати порушення правил Дорожнього руху, скоєні власниками автомобілів на номерах іноземної реєстрації. Це означає, що з учорашнього дня іноземні громадяни, які заїхали на своїх авто в Україну, і громадяни України, у яких машини з номерами іноземної реєстрації, почнуть нести відповідальність за перевищення швидкості та порушення інших правил дорожнього руху”, – пише Геращенко.
За його словами, цей проект реалізовано спільно з Державною прикордонною службою України.
Як це працює:
  • прикордонник при в’їзді авто на номерах іноземної реєстрації вносить в базу даних номер машини, ПІБ і паспортні дані того, хто був за кермом;
  • далі, якщо водій на цій машині перевищить швидкість, то система автоматично знаходить дані порушника, взявши їх з бази даних ДПСУ.
Прикордонники при виїзді з України авто іноземної реєстрації фіксують факт порушень ПДР за час перебування в Україні й інформують про це водія, пропонуючи йому заплатити штраф.
Якщо водій – іноземець відмовляється платити штраф, то йому буде заборонений в’їзд в Україну.
Якщо водій – громадянин України відмовиться платити штраф, то документи будуть направлятися за загальною процедурою в Державну виконавчу службу для стягнення через арешт майна або банківських рахунків.

Довідка Finance.ua:

  • Президент Володимир Зеленський відповів на петицію про доступне розмитнення авто з європейською реєстрацією. Відповідна петиція набрала майже 27 тисяч голосів при 25 тисячах необхідних.
Читайте важливі поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас