Найбільший шок від пандемії економіка вже пережила на початку року - голова НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільший шок від пандемії економіка вже пережила на початку року - голова НБУ

Казна та Політика
377
За словами голови НБУ Кирила Шевченка, найбільший шок від пандемії коронавірусу та впровадження карантину українська економіка вже отримала на початку цього року.
Про це очільник Нацбанку заявив під час щорічних загальних зборів Європейської Бізнес Асоціації.
«Якщо трохи повернутись на початок року, то найбільший шок від цього (пандемії. – Ред.) вже економіка отримала», — зазначив голова НБУ Кирило Шевченко.
За словами Шевченка, в тому числі бізнес адаптувався до роботи в умовах карантину. Також він запевнив, що НБУ готовий підтримувати економіку монетарними інструментами.
«Це все що роблять центральні банки скрізь у світі», — додав Шевченко.
Водночас він підкреслив, що жодна країна, валюта якої не є резервною, не може собі дозволити фінансувати бюджет коштом емісії.
Також Шевченко погодився, що 2021 рік також може бути складним, і зазначив, що НБУ готовий подовжувати деякі заходи заради підтримки бізнесу, зокрема — кредитні канікули.

Довідка Finance.ua:

  • У Національному банку запевняють, що немає причин в разі введення урядом повторного локдауну очікувати різкої девальвації гривні, як сталося в березні.
  • Під час карантину вихідного дня банки повинні закривати ті відділення, які є сьогодні незавантаженими або розташовані у великих торгових центрах і будівлях, що закриті на час карантину.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас