В НБУ спрогнозували, що буде з гривнею в разі повторного локдауну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В НБУ спрогнозували, що буде з гривнею в разі повторного локдауну

Валюта
9319
У Національному банку запевняють, що немає причин в разі введення урядом повторного локдауну очікувати різкої девальвації гривні, як сталося в березні.
Про це директор департаменту відкритих ринків Національного банку України Олексій Лупін сказав в середу в ході XIX щорічного форуму фінансових директорів України.
«Ми не очікуємо повторення березневих подій на валютному ринку, тому що в березні це було щось нове, була паніка по всьому світу, і ніхто не розумів, що робити», – сказав він.
Лупін додав, що на падіння курсу гривні в березні, зокрема, вплинула паніка нерезидентів, які намагалися швидко вивести свої гроші з країни. Він зазначив, що аналогічної тактики нерезиденти дотримувалися в усіх країнах, що розвиваються.
За даними НБУ, офіційний обмінний курс гривні до долара на кінець третього кварталу в порівнянні з кінцем другого кварталу 2020 року знизився на 6%. З початку року гривня девальвувала майже на 20%.

Довідка Finance.ua:

  • За словами старшого фінансового аналітика групи ICU Тараса Котовича, курс гривні до долара найближчим часом може зміститися в бік 28 гривень/долар. А до кінця року курс не повинен перевищити показник в 29 гривень за долар.
  • На готівковому валютному ринку спостерігається перевищення попиту на іноземну валюту над пропозицією.
  • Нинішнє зміцнення гривні є тимчасовим перепочинком і в найближчі тижні повернеться до поступового падіння.
🎬 Дізнавайтеся першими про валютні коливання на YouTube-каналі Finance.ua
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас