В Україні найближчим часом почне падати гривня - ICU — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні найближчим часом почне падати гривня - ICU

Валюта
6213
Нинішнє зміцнення гривні є тимчасовим перепочинком і в найближчі тижні повернеться до поступового падіння.
Про це повідомляється на сторінці інвестгрупи ICU в Facebook.
“Минулого тижня гривня здивувала різким посиленням. Ще в понеділок НБУ був змушений продати понад 70 млн дол. для стримування падіння національної валюти, а за підсумками тижня вона вже посилилася на 1,2% до 28,14 грн/дол. Звідки такий прихований ресурс у гривні, якій до кінця року пророкували тільки падіння? Відповідь досить тривіальна – це тимчасовий перепочинок”, – йдеться в повідомленні.
Зазначається, що надлишковий попит на валюту, який виник в кінці жовтня після ситуації навколо Конституційного Суду і штовхав гривню донизу, досить швидко вичерпався. Крім того, іноземні інвестори знизили темпи виходу з українських ОВДП, зменшивши свої портфелі лише на 70 млн дол. на тиждень.
“Ці два фактори разом змінили вектор ринку. Вже в четвер НБУ став купувати 20 млн на день в резерви. Це трохи стримало зміцнення гривні, яке могло бути ще сильніше”, – сказано в повідомленні.
“Курс гривні до долара може зміститися ще ближче до 28 грн / дол., але навряд чи перевищить цю позначку. Проте вже в найближчі тижні курс повернеться до поступового падіння і під впливом сезонних факторів повернеться в коридор 28,5-29 грн/дол”, – сказано в повідомленні.
🎬 Дізнавайтеся першими про валютні коливання на YouTube-каналі Finance.ua
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас