Голова НБУ дав поради банкам на час карантину вихідного дня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова НБУ дав поради банкам на час карантину вихідного дня

Казна та Політика
545
Під час карантину вихідного дня банки повинні закривати ті відділення, які є сьогодні незавантаженими або розташовані у великих торгових центрах і будівлях, що закриті на час карантину.
Про це написав голова НБУ Кирило Шевченко на своїй сторінці у FACEBOOK.
“Перші “карантинні вихідні” пройшли для банків без проблем. Уряд дозволив працювати у карантин “вихідного дня” (з 14 до 30 листопада) банкам, страховим компаніям та поштовим операторам. Національний банк України не запроваджував жодних обмежень на роботу фінансових установ чи проведення ними операцій. Ви можете без ускладнень отримати кошти з депозитів, взяти кредит, обміняти валюту, зняти готівку у банкоматі”, – пише Шевченко.
Чергові відділення банків, які зазвичай працюють у вихідні дні, продовжували свою роботу та надавали громадянам можливість користуватися банківськими послугами.
Шевченко надав кілька рекомендацій банкам, фінустановам та їхнім клієнтам:
  • потрібно дотримуватися у всіх банківських відділеннях необхідних заходів безпеки: приймати відвідувачів лише у захисних масках, дотримуватися належної дистанції, проводити дезінфекцію;
  • закривати ті відділення, які є сьогодні незавантаженими або розташовані у великих торгових центрах і будівлях, що закриті на час карантину. Це важливий превентивний захід проти поширення коронавірусу;
  • громадянам рекомендовано не відвідувати відділення без крайньої потреби та обирати онлайн канали обслуговування. Відвідування людних місць сьогодні наражає на ризик кожного українця. Фінансові установи мають достатньо розвинуті цифрові сервіси і можуть надавати послуги клієнтам в режимі онлайн. Не обов’язково відвідувати відділення, щоб здійснювати комунальні платежі, застрахувати майно чи купити валюту.

Довідка Finance.ua:

  • Глава уряду Денис Шмигаль анонсував сім інструментів підтримки галузей, які найбільше постраждали від карантину вихідного дня. Розпочати підтримку за їх допомогою планується уже цього тижня.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас