У Верховній Раді внесли зміни до законопроєкту про касові апарати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Верховній Раді внесли зміни до законопроєкту про касові апарати

Казна та Політика
3030
У Верховній Раді внесли зміни до законопроєкту про відтермінування введення касових апаратів для ФОП до 2022 року. Проєкт підготовлено до повторного першого читання.
Про це розповів голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.
«Ми переносимо термін обов’язкового використання РРО на 1 січня 2022 року для платників єдиного податку 2-4 груп, окрім ризикових галузей», – написав Данило Гетманцев.
Що змінили:
  • Звільнено від РРО платників єдиного податку 2 групи, у яких площа магазину становить 40 кв. м у місті та 60 кв. м у селах. Ідеться про неспеціалізовані магазини, продаж продуктів харчування, товарів культурного призначення, насіння, добрив, квітів, кормів, сувенірів, послуги перукарень та салонів краси, послуги готелів (виняток – до 400 кв. м).
  • Передбачається пом’якшення штрафів за порушення для ФОПів. Зі слів Гетманцева, більшість українців підтримують фіскалізацію.
Нагадаємо, на початку листопада у Верховній Раді зареєстровано “Проект Закону про внесення змін до розділу ХХ “Прикінцеві та перехідні положення” Податкового кодексу України та інших законодавчих актів про перенесення термінів набрання чинності норм щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг”, який передбачає відтермінування на 1 рік фіскалізації фізосіб – підприємців.

Довідка Finance.ua:

  • Раніше малий бізнес мітингував під Радою проти законів, які скасовують РРО для ФОП. Під гаслом “Детінізація – це цивілізація!” представники легального малого бізнесу вимагали від народних депутатів запобігти прийняттю двох законопроектів про повернення всім без винятку ФОПам права працювати без використання реєстраторів розрахункових операцій (РРО).
  • Як свідчать результати опитування, проведеного соціологічною групою “Рейтинг”, 51% опитаних українців вважають, що розширення застосування касових апаратів (РРО) – це скоріше наведення порядку у сфері сплати податків, водночас 37% переконані, що це швидше утиски малого підприємництва. Зазначається, що думка про утиски малого підприємництва особливо поширена серед тих, хто має власну справу (63%).
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас