Касові апарати: скільки українців вважають розширення фіскалізації утисками малого бізнесу (опитування) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Касові апарати: скільки українців вважають розширення фіскалізації утисками малого бізнесу (опитування)

Особисті фінанси
1350
51% опитаних українців вважають, що розширення застосування касових апаратів (РРО) – це скоріше наведення порядку у сфері сплати податків, водночас 37% переконані, що це швидше утиски малого підприємництва.
Про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною групою “Рейтинг”.
Зазначається, що думка про утиски малого підприємництва особливо поширена серед тих, хто має власну справу (63%).
При цьому, дві третини погоджуються із твердженням, що посилення контролю за дiяльнiстю бiзнесу з боку держави покращує якiсть товарiв та послуг, а третина – протилежної думки.
Касові апарати: скільки українців вважають розширення фіскалізації утисками малого бізнесу (опитування)
Близько половини (54%) згодні, що якiснi товари та послуги можуть надавати тiльки тi продавцi, якi чесно сплачують податки.
Також результати показали, що 80% учасників опитування переконані, що видача фіскального чеку захищає права споживача. 16% – іншої думки. Останніх відносно більше серед підприємців.
48% опитаних переконані: гарантувати безпеку та якість при покупці товарів та послуг в Україні повинен в першу чергу підприємець, що продає товар, чи надає послуги. 44% натомість вважають, що це мають бути державні органи з захисту прав споживачів. Останніх відносно більше серед старших та бідніших категорій опитаних.
53% вважають, що розширення кількості галузей, які мають обов’язково видавати фіскальні чеки, призведе до наведення порядку в збиранні податків, 33% натомість вважають, що це ускладнить ведення бізнесу. Останніх найбільше серед тих, хто має власну справу (55%).
Майже 70% не готові звертатися зі скаргою до Державної податкової служби, у випадку якщо продавець не видав фіскальний чек на товар, та отримати грошову винагороду у розмірі 100% вартості товару. 28% зазначили, що могли б так вчинити у випадку неотримання чека. У порівнянні із минулим роком кількість останніх респондентів дещо збільшилася (у жовтні 2019 – 20%).
Касові апарати: скільки українців вважають розширення фіскалізації утисками малого бізнесу (опитування)
Опитування провели з 29 жовтня по 2 листопада 2020 року.

Довідка Finance.ua:

  • Останнім часом з’явилось багато спекуляцій навколо набуття чинності Законами 128-IX та 129-IX, які були прийняті ВРУ та підписані Президентом наприкінці минулого року з метою детінізації сфери торгівлі. Європейська бізнес асоціація наводить найпоширеніші міфи.
  • Голова комітету з питань податкової та фінансової політики Ради Данило Гетманцев вважає, що в Україні необхідно ввести обов’язкове застосування РРО суб’єктами господарювання. Таким чином захист прав споживачів буде на вищому рівні.
  • У Верховній Раді зареєстровано “Проект Закону про внесення змін до розділу ХХ “Прикінцеві та перехідні положення” Податкового кодексу України та інших законодавчих актів про перенесення термінів набрання чинності норм щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг”, який передбачає відтермінування на 1 рік фіскалізації фізосіб – підприємців.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас