Данило Гетманцев: введення касових апаратів підвищить захист прав споживачів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Данило Гетманцев: введення касових апаратів підвищить захист прав споживачів

Особисті фінанси
1087
Голова комітету з питань податкової та фінансової політики Ради Данило Гетманцев вважає, що в Україні необхідно ввести обов’язкове застосування РРО суб’єктами господарювання. Таким чином захист прав споживачів буде на вищому рівні.
Про це він написав у себе на сторінці в FACEBOOK.
За його словами «страшне слово «фіскалізація» це:
  • право 40 млн громадян України на чек. На захист своїх прав споживачів. Гетманцев пропонує поставити собі запитання – чи не обманювали вас при купівлі? Чи не відмовлялися приймати бракований товар? А чек – це якраз про захист споживача;
  • право бізнесу працювати в білу, чесно і не ховаючись, і не ухиляючись від податків. Це рівні правила роботи для самих ФОП;
  • припинення схем ухилення від оподаткування величезних мереж та інтернет-магазинів, що працюють як малий бізнес;
  • припинення контрабандних потоків, які реалізуються через ФОП без РРО.
“Що ми просимо зробити бізнес? Ми не підвищуємо податки, ні! Ми, навпаки, розширили систему єдиного податку, збільшивши ліміти. Ми просимо одного – завантажити з сайту податкової безкоштовний додаток Е-чек собі на смартфон і вести облік продажів через електронне РРО. Все! Дати людям право на чек, вийшовши з тіні!”, – написав Данило Гетманцев.

Довідка Finance.ua:

  • В Україні почався перший етап змін в законодавстві про нові правила роботи для ФОП: з 1 серпня ввели можливість використання програмних розрахунково-касових апаратів. А з 2 січня 2021 року використання РРО має стати обов’язковим.
  • Проте 3 листопада 2020 року голова парламенту Дмитро Разумков заявив про те, що Верховна Рада має намір розглянути як невідкладний проект закону про відтермінування використання касових апаратів підприємцями на спрощеній системі оподаткування на рік – до 1 січня 2022 року.
  • При голосуванні 4 листопада Верховна Рада не змогла відтермінувати впровадження касових апаратів для фізичних осіб-підприємців до 2022 року. Відповідний законопроект №4313 за основу підтримали всього 212 нардепів при 226 необхідних.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас