Австрія спрощує працевлаштування для іноземців: хто зможе виїхати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Австрія спрощує працевлаштування для іноземців: хто зможе виїхати

Особисті фінанси
5485
Австрія полегшила процес працевлаштування для працівників з країн, що не входять до складу ЄС (сюди ж відноситься і Україна). Послаблення передбачені виключно для висококваліфікованої робочої сили. Тепер їм простіше буде приїхати і влаштуватися на роботу в цій країні.
Відповідне рішення прийняла Національна рада (нижня палата парламенту) Австрії.
Що змінилося:
  • при подачі документів на отримання дозволу на роботу, від висококваліфікованих фахівців з країн, що не входять до складу ЄС, більше не будуть вимагати підтвердження наявного місця проживання в Австрії (договір про оренду, право власності на житло тощо);
  • скоротили процедуру надання дозволу до 90 днів;
  • з’явилася можливість подавати документи з території Австрії, а також перейти протягом 2 років на “червоно-біло-червону картку плюс” (RWR-карта), яка дає її власнику вільний доступ до місцевого ринку праці.
Австрійські чиновники вважають, що усунення вищезазначених бюрократичних бар’єрів посприяє приїзду в країну кваліфікованих працівників і зміцнить тутешню економіку.
Кому це цікаво. Новації торкнуться лише висококваліфікованих працівників. Докладного переліку сфер ще немає, але можна припустити, що до них віднесуть передусім такі професії:
  • лікарі;
  • інженери;
  • IT-фахівці;
  • зварювальники-аргонщики;
  • оператори ЧПУ;
  • далекобійники.
Важливою вимогою при працевлаштуванні в Австрії є не тільки добре знання мови і наявність диплома. Потрібно мати ще й пристойний досвід роботи за фахом.
Тобто молодь уже навряд чи зможе поїхати сюди на роботу, а фахівці віком 30-35+ далеко не всі візьмуться вивчити мову. До того ж за курси і сертифікат, звісно, доведеться заплатити зі своєї кишені.
“Диплом мати мало. Виняток становитимуть хіба що “айтішники”. Їх зможуть взяти виходячи з рівня їхньої кваліфікації. Але все залежить від конкретного проекту і роботодавця. А ось для некваліфікованого персоналу з України країни “старої” Європи на сьогодні закриті”, – зазначив президент Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування Василь Воскобойник.

Довідка Finance.ua:

  • Нагадаємо, раніше Голова податкової вирішив впритул зайнятися переказами заробітчан. В Україні є кілька резервів податкових надходжень, зокрема – $12 млрд, які надходять від українців, які виїхали працювати за кордон. Про це розповів голова Державної податкової служби Олексій Любченко.
  • За даними Міністерства фінансів України, в 2019 році українські трудові мігранти переказали в Україну 12,9 мільярда доларів.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас