Кому і за що в Україні платять від 50 тисяч зарплати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кому і за що в Україні платять від 50 тисяч зарплати

Особисті фінанси
5863
Лідером рейтингу найбільш високооплачуваних вакансій в Україні стала сфера IT. За даними статистики одного з найбільших кадрових порталів, саме в цій сфері можна заробити більше 50 тис. грн. Раніше до рейтингу потрапили і менеджери вищої ланки, але в останній місяць програмісти їх відтіснили.
Про це пише Обозреватель.
Хто заробляє найбільше
У рейтингу високооплачуваних вакансій поки що одноосібно лідирує сфера IT. Топ-9 найприбутковіших професій саме звідти:
  • Magento-програміст 55 000 грн;
  • Python-програміст 52 000 грн;
  • Тім лід 50 000 грн;
  • C++ програміст 50 000 грн;
  • Magento-програміст 49 800;
  • Програміст Java 47 500 грн;
  • Веб-аналітик 40 000 долл;
  • C# програміст 40 000 долл;
  • IOS-програміст 40 000 грн.
Ця тенденція в цілому збережеться і далі, запевняє експерт ринку праці Тетяна Пашкіна:
“Поки немає інших сфер, які мають такий фінансовий запас, щоб істотно збільшити зарплати. Криза тільки збільшила розрив. Мені здається, що інші професійні сфери не завжди зможуть конкурувати з IT. Адже у них є багато іноземних замовників, які можуть оплачувати роботу за європейськими, а не за українськими стандартами”.
За що роботодавці готові платити найбільше
Узагальнено, якщо ви хочете бути високооплачуваним співробітником, то повинні вміти працювати з новими технологіями. Перехід до діджитал – це стабільна тенденція останніх років. Все що може бути діджиталізовано – вже або в процесі або є таким. Тому діджитал напрямки – найбільше затребувані. Діджитал – це не лише програмування, це і тестування, Діджитал-маркетинг, СММ, SEO і так далі. Навіть лікарі і вчителі без діджитал – нікуди. Тому все, що стосується комп’ютерів, затребуване у роботодавців зараз і буде актуальним надалі.
Також здобувачеві прибуткової вакансії потрібно добре знати англійську, щоб бути залученим у міжнародну спільноту, мати можливість взяти участь у проектах та грантах.

Довідка Finance.ua:

  • Кількість безробітних, які перебували на обліку в Державній службі зайнятості, станом на 1 жовтня 2020 року зросла на 21% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, – до 443 тис. осіб.
  • Співвідношення мінімальної та середньої заробітної плати в Україні в 2021 році зросте з нинішніх 45% до 48%. При цьому залишиться помітно меншим, ніж “в інших країнах світу”. Крім того, мінімалка не досягне рівня “критичної зарплати” для бізнесу.
Читайте важливі поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас