Газ на зиму: у кого вигідніше (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Газ на зиму: у кого вигідніше (інфографіка)

Енергетика
2860
Дефіциту палива у цьому опалювальному сезоні не буде. У вітчизняних підземних сховищах накопичили рекордні обсяги газу – 28 млрд кубометрів. Однак ціна на газ узимку може коливатися – услід за попитом.
Про це повідомляється на сайті ГазПравда.
“Газопостачальні компанії пропонують клієнтам різноманітні тарифи та акції, зокрема й на опалювальний сезон чи цілий рік наперед”, – ідеться в повідомленні.
Де найнижчі тарифи:
  • тариф «Сезонний» від компанії «ВЕК Палівенерго». Ціна – 4,5 грн за кубометр із 1 жовтня по 30 квітня;
  • тариф «Річний», але з помісячною оплатою – від Газопостачальної компанії «Нафтогаз України». Ціна 5,24 грн за кубометр залишилася незмінною з кінця вересня;
  • тариф «Прогнозований» у газопостачальника Асканія Енерджі. Ціна – 5,5 грн за кубометр з жовтня по квітень за умови підключення до 25 жовтня. Альтернативний тариф – «Економний» – передбачає ціну 5,25 грн за кубометр за умови підключення до 25 жовтня. Але потрібна 100% передоплата;
  • компанія ETG.UA пропонує тарифний план на опалювальний сезон під назвою «Тепла оселя». При підключенні до 25 жовтня передбачається ціна 5,9 грн за кубометр. За весь прогнозний обсяг за 6 місяців опалювального сезону (з 25 жовтня по 1 травня) доведеться внести 100% передоплати;
  • газопостачальна компанія TAS Energy пропонує газ на 6 місяців (з 1 жовтня по 30 квітня) по 5,97 грн за кубометр – за умови підключення до 15 жовтня. Оплата – по факту споживання;
  • низка регіональних газзбутів, афілійованих з облгазами, які постачають газ більшості українців, до опалювального сезону запропонували тариф «Твоя енергонезалежність» із ціною 5,5 грн за кубометр. Але після 30 вересня підключитися до нього вже не можна. Тариф передбачав передоплату 100% вартості прогнозного обсягу газу за 6 місяців.
Газ на зиму: у кого вигідніше (інфографіка)

Довідка Finance.ua:

  • «Нафтогаз» наступної зими не прогнозує жодних кризових явищ на ринку газу як для внутрішніх споживачів, так і для зовнішніх партнерів, і розраховує, що така ситуація зможе знизити ціну на газ для кінцевих споживачів.
  • Нафтогаз веде переговори з Укрпоштою, а також з державними ПриватБанком і Ощадбанком про використання мережі їхніх відділень як контакт-центрів для тих українців, які волітимуть купувати газ у Нафтогазу.
  • Облгази почали виставляти споживачам рахунки із значною сумою заборгованості, яку не зазначали раніше. При цьому споживачам погрожують відключенням газопостачання в разі несплати.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас