"Постачальник останньої надії" почав обслуговувати населення на ринку газу - НКРЕКП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Постачальник останньої надії" почав обслуговувати населення на ринку газу - НКРЕКП

Енергетика
1256
“Постачальник останньої надії” з 1 жовтня почав обслуговувати споживачів на ринку газу.
Про це написала на своїй сторінці у FACEBOOK член Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики та житлово-комунальних послуг (НКРЕКП) Оксана Кривенко.
“З сьогоднішнього дня (1 жовтня) “постачальник останньої надії” на ринку природного газу почав обслуговування побутових споживачів. За оперативною інформацією він забезпечує газом понад 410 тисяч побутових споживачів”, – зазначила вона.
Кого це стосується:
  • тих споживачів газу, які вже перейшли від “Донецькоблгазу” (404 549 споживачів), “Газпостачсервісу” (2 316 споживачів), “Мелітопольгазу” (1 388 споживачів), держпідприємства “Монтажник” (3 157 споживачів) та “Львівгазу” (1 споживач).
У чому причина:
  • причиною переходу зазначених клієнтів стала відсутність підтвердженої номінації на точку виходу до газорозподільної системи від попередніх постачальників.
“Головною метою діяльності постачальника “останньої надії” є забезпечення безперервності поставок природного газу тим споживачам, які в силу об’єктивних обставин залишилися без Постачальника, особливо під час опалювального періоду, надання споживачам часу для пошуку нового постачальника природного газу і нівелювання дій недобросовісних постачальників стосовно споживачів природного газу”, – зазначила Кривенко.

Довідка Finance.ua:

  • В Україні почали діяти нові правила постачання газу. Тепер люди можуть самостійно вибрати компанію, у якої і будуть купувати блакитне паливо.
  • “Газопостачальна компанія “Нафтогаз України” проти збільшення строку перебування на поставці у газового постачальника останньої надії.
  • Кабінет міністрів дозволив відключати газ. Відповідні зміни до “Положення про покладання спеціальних зобов’язань на суб’єктів ринку природного газу” прийняли в середині серпня. Якщо раніше компанії були зобов’язані поставляти газ усім побутовим споживачам і релігійним організаціям на своїй ліцензійній території, то зараз цю умову вилучили.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас